Події

​У Лугинському районі вчителі перекрили міжнародну трасу через невиплату зарплат

19 October 2019, 11:07

Зранку 19 жовтня освітяни Лугинського району Житомирської області виконали погрози й перекрили міжнародну трасу М-07 Київ-Ковель-Ягодин, яка веде до польського міста Люблін та яку в народі називають «варшавкою».

Причиною такого кроку стала невиплата педагогам зарплат та відпускних з липня 2019 року.

Близько сотні людей з плакатами «Вимагаємо зарплату», «Де наші відпускні?», «Віддайте зароблене», «Вчителі теж люди», «Мельник, ми хочемо жити, а не виживати» (Петро Мельник – голова Лугинської ОТГ) прибули на зупинку «Глухова» та ходять по пішохідному переходу. На дорозі затори, прибула поліція.


За ранковим повідомленням відділу комунікації поліції Житомирської області, акція протесту розпочалася близько 10:00 19 жовтня.

«На 172 км автошляху Київ-Ковель жителі району розпочали акцію та частково обмежили рух автотранспорту шляхом руху по пішохідному переходу. На місце події прибули патрульні та слідчо-оперативна група Лугинського відділу поліції. Близько 100 учасників акції протесту, вчителі навчальних закладів Лугинського району, рухаються пішохідним переходом, привертаючи таким чином увагу уповноважених службових осіб до проблеми з виплатою заробітної плати», - інформує поліція.

Зазначається, що поліцейські забезпечують безпеку дорожнього руху та проводять з учасниками акції роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за блокування транспортних комунікацій.

Пізніше поліція повідомила, що станом на 12.00 рух транспорту на автодорозі був повністю відновлений.

Нагадаємо, про намір освітян перекривати трасу стало відомо ще увечері 18 жовтня з фейсбук-допису голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка.

«До мене надійшло термінове повідомлення про те, що вчителі місцевих шкіл планують перекривати дорогу в знак протесту довгострокової невиплати зарплати. На найближчому засіданні уряду за участі міністра освіти і науки України Ганни Новосад буде вирішено питання виплати заробітної плати освітянам Лугинської ОТГ», – писав голова ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2019 року на позачерговій сесії Житомирської облради керівник фінансового департаменту облдержадміністрації Леонід Мініч повідомив, що на зарплати освітян області не вистачає майже 60 млн грн, половина з цих коштів необхідні Житомиру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: траса перекриття вчитель зарплата Лугини  
Матеріали по темі