Новини компаній

Особливості перевезення автомобілів в контейнерах і вагонах

21 October 2019, 10:00

Перевезення автомобілів в контейнері по залізниці — досить популярна процедура. Це надійно, швидко і порівняно недорого. Навіщо ж возити один транспорт за допомогою іншого? Насправді, все просто. Найчастіше до ЗД перевезень звертаються автодилери і великі компанії з продажу автомобілів. Машини курсують по рейках в основному нові, прямо з верстата — щоб не накручувати їм пробіг і не ризикувати безпекою.

Чому споживач вибирає саме залізницю?

Звичайно, є різні варіанти доставки нової машини до покупця або до місця продажу. Наприклад, можна скористатися вантажним автомобілем, що теж іноді використовується. Мінуси очевидні: погана дорога приводить до пошкоджень, високий ризик аварії. Поїзд набагато безпечніше і, що важливо, часто обходиться банально дешевше. Перевезення автомобілів за допомогою ЗД стає найбільш вигідним способом, і з кожним роком це все більш очевидно. Для доставки використовуються так звані вагони-сітки, спеціальні відкриті платформи і звичайні контейнери. У обох способів перевезення є як плюси, так і мінуси. Давайте розглянемо детальніше обидва варіанти.

Вагон-сітка для перевезення автомобілів

Отже, один з найпопулярніших способів доставки — вагон-сітка. Ці вагони були спеціально створені для перевезення різних транспортних засобів. Завдяки місткості, в сітку можна встановити кілька легкових авто або навіть мікроавтобус. Основний недолік перевезення автомобіля залізничним транспортом за допомогою вагона-сітки полягає в тому, що сам вагон абсолютно відкритий. Він не захищає від впливу природного середовища — від опадів, сонячних променів і подібного. Основна перевага — те, що таке перевезення виходить максимально дешевою за ціною. Ще один дуже важливий нюанс — простота завантаження. Весь цей комплекс причин значно здешевлює процедуру доставки з пункту А в пункт Б. Перевізники рекомендують вдатися до цього пункту в тому випадку, якщо вантажу не має відбутися тривалу подорож. Такий варіант транспортування ідеально підійде для коротких відстаней.

Перевезення автомобіля в контейнері за допомогою залізниці

Контейнери — більш монументальна споруда, що дає їм певні переваги. Вони також дуже місткі — в контейнер можна встановити навіть фургон. Залежно від розміру контейнера, ви можете розмістити там одну машину (типовий контейнер на 20 тонн), дві, три або чотири (максимально можливий типовий контейнер на 40 футів). Таке перевезення набагато менш залежне від метеоумов і зовнішнього середовища. Машина відмінно захищена. Вона повністю прихована з усіх боків від зовнішнього середовища, до того ж є можливість додатково дуже надійно закріпити машину всередині за допомогою спеціальних кріпильних елементів типу ременів, стяжок, рідше — бруса. Тоді авто буде абсолютно нерухомо під час руху. Ще один важливий для споживача нюанс. Контейнерні перевезення авто супроводжуються опечатуванням контейнера відразу після навантаження. Непомітно розкрити його вже не вийде. Це безпека зберігання майна від вандалізму і злодійства.

Як надійно встановлюється автомобіль

Під час погрузки автомобіля багато уваги приділяється надійному закріпленню машини всередині контейнера або вагона. Це дуже важливо — обмежити можливість переміщення вантажу у всіх площинах. Перевезення автомобіля в контейнері передбачає його повну нерухомість всередині. Це досягається за допомогою ременів, які закріплюють машину всередині, стяжок, що збільшують кількість точок кріплення, і брусів, які обмежують обертання коліс. Комплекс цих пристосувань дозволяє перевезти машину в абсолютній нерухомості. Існує кілька схем закріплення машини всередині (але всі вони застосовують ремені, стяжки і бруски), найчастіше автомобільна компанія, що займається трансфером, має один найбільш бажаний і не відходить від нього.

Доставка машини за допомогою цільнометалевого вантажного вагону


Найдорожчий і надійний спосіб. Він трохи надійніший за рахунок того, що такий вагон монументальний і не дає можливості машині всередині рухатися, а сам по собі вагон менше схильний до інерції завдяки своїй вазі. Такий вагон закриває вантаж від сторонніх поглядів, і з боку складно визначити, що там везуть і чи не йде поїзд порожняком. Це дуже хороший захист від розкрадань і вандалізму.

Залізничні перевезення автомобілів роблять доставку машини навіть класу люкс в будь-яку точку Країни без особливих проблем. Вибираючи дорожчі способи перевезення, ви отримуєте надійність і захист від злочинів. Дешевші способи порівнянні за ціною з автомобільними перевезеннями, але на практиці набагато надійніше і швидше за них. Використання УЗ для перевезення різних вантажів економить кошти і час своїх клієнтів. Фірм, що надають послуги посередників — безліч. Вибирайте надійність!


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі