Новини компаній

Стіл для навчання. Яким він має бути

21 October 2019, 12:56

Щоб процес навчання приносив дитині більше позитивних емоцій, необхідно облаштувати комфортне місце для занять вдома. Слід заздалегідь підібрати декілька відповідних варіантів і запропонувати дитині вибрати з них той стіл для навчання, який йому сподобається найбільше. У всіх запропонованих моделях повинні бути дотримані необхідні вимоги, що пред'являються до дитячих меблів. Невідповідний дитячий стіл може навіть завдати шкоди здоров'ю дитини.

Вимоги до навчального столу

Діти проводять багато часу вдома за навчальним столом, тому він повинен бути для них зручним. Правильні дитячі меблі не спровокують порушення зору і постави дитини. Міцність і стійкість столу і стільця повинні виключати будь-яку можливість травматизму.

Оптимальна довжина меблів коливається в діапазоні 120-150 см. Рекомендована ширина робочої поверхні має складати 80 см. На стільниці повинна вільно поміщатися книга або зошит під кутом 25 градусів до її краю. Учневі також буде потрібно місце, щоб розмістити підручник на підставці, пенал та стаканчик для води.

Робоча поверхня повинна бути встановлена під кутом 15°. При такому нахилі вісь зору буде перпендикулярна площині підручника та зошита, буде забезпечувати учневі хорошу видимість та мінімальне напруження зору. Стільниця повинна мати гладку поверхню з рівним матовим забарвленням спокійних відтінків. Яскраві кольори та блиск покриття будуть втомлювати очі дитини, і відволікати його від занять. Ідеально підійде забарвлення світлих порід дерева без явно визначеного малюнка деревних волокон.

Шкільного столу потрібні тумби з полицями та ящиками для книг, зошитів та канцелярського приладдя. Вони повинні розміщуватися під столом. Полиці та підставки на робочій поверхні можуть заважати дитині.

Моделі столів для навчання

Класичний прямокутний письмовий стіл для школяра має кілька ящиків з одного або з двох боків. Розміри стільниці дозволяють розмістити на ній багато необхідних речей, в тому числі монітор та клавіатуру. Ящики такого письмового столу місткі і зручні. Але у його робочої поверхні немає необхідного для учня нахилу.

Комп'ютерні столи часто використовуються в якості навчального місця. Їх стільниця захаращена поличками і підставками, тому на ній залишається дуже мало місця для письма. Розмістити одночасно зошит і книгу дитина навряд чи зможе. З цієї причини для письма використовують висувну панель, передбачену для розміщення клавіатури. Однак вона розташована занадто низько. Під час занять панель рухається, створюючи дитині додаткові незручності.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі