Події

​У райцентрі Житомирської області патрульні відмовилися від 500 грн хабаря і відправили гроші на експертизу

21 October 2019, 18:41

У селищі Любар Житомирської області поліція розпочала кримінальне провадження за спробу дачі хабара патрульному.

Про це 21 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«20 жовтня під час патрулювання у селі Громаді офіцери СРПП Любарського відділення зупинили автомобіль Mercedes-Benz під керуванням 23-річного вінничанина, який згодом намагався відкупитися від поліцейських, аби уникнути адміністративної відповідальності. За словами поліцейських, чоловік транспортував легковий автомобільний причіп, на якому не працювали габаритні ліхтарі, що є порушенням Правил дорожнього руху. Патрульні зупинили автівку та запросили молодика до Любарського відділення поліції для складання адміністративної постанови», - інформує відділ комунікації.

Та вже під час оформлення матеріалів чоловік мав на меті «вирішити питання» та запропонував і згодом намагався передати патрульним хабар у півтисячі гривень. Усі неправомірні дії були зафіксовані працівниками слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події та вилучили хабар.

За повідомленням, у рамках розпочатого кримінального провадження слідчі Любарського відділення поліції готують відповідні клопотання про направлення вилученого на експертизу до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За дачу хабаря передбачене покарання від штрафу до 4 років ув’язнення.

Нагадаємо, у 2019 водій, який у Житомирі до смерті побив пішохода і намагався відкупитися хабарем, отримав 8 років за ґратами.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно у Новограді-Волинському водій хабарем намагався відкупитися від 170 грн штрафу, а суд призначив йому у 50 разів більшу «кару».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій поліція  
Матеріали по темі