Суспільство

В останні вихідні жовтня у Житомирській області розпочнеться сезон полювання на копитних

24 October 2019, 17:34

У Житомирській області з 26 жовтня 2019 року відкривається сезон облавного та колективного полювання на диких копитних тварин – козулю європейську, кабана дикого, оленів європейського та плямистого, а з 09 листопада відкривається сезон полювання на зайця-русака, лисицю червону, вовка та єнотовидну собаку.

Про це 24 жовтня у Facebook повідомила Державна екологічна інспекція Поліського регіону.

«У сезон полювання 2019/2020 років Лімітами передбачена та дозволена для добування відповідна кількість диких тварин державного мисливського фонду, які затверджені Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 232 від 07.05.2018 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.05.2018р за № 589/32041», – зазначають екологи.

В екоінспекції також нагадують, що полювання дозволяється здійснювати при наявності відповідних документів на право полювання, а саме: посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки), відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання. Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Зазначається, що виявлені у мисливця чи мисливського господарства тварини (або їх частини) та знаряддя добування таких тварин, законність набуття яких не підтверджена відповідними документами, вважаються незаконно добутими (ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»). Особи, винні у незаконному полюванні, несуть адміністративну чи кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Нагадаємо, що довкола питання стосовно полювання на лося європейського точилися суди. У січні 2019 року повідомлялося, що полювання на лося заборонене, оскільки він є червонокнижною твариною.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полювання сезон полювання тварина звір козуля олень заєць лисиця мисливець  
Матеріали по темі