Події

У Житомирі – чергове «замінування»: на залізничному вокзалі та біля ОДА шукають вибухівку

25 October 2019, 10:18

У Житомирі поліція перевіряє повідомлення про вибухівку біля приміщення облдержадміністрації та на залізничному вокзалі.

Про це вранці 25 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

25 жовтня на електронну пошту ГУНП надійшов лист загрозливого змісту. На місцях подій працюють поліцейські, вибухотехніки, кінологи та інші екстрені служби. Тривожне повідомлення надійшло до поліції близько 8-ї години ранку.

На місця подій виїхали і працюють слідчо-оперативні групи ГУНП та міського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками, патрульні та інші підрозділи поліції.

«Правоохоронці обмежили доступ до потенційно небезпечної території та проводять евакуацію людей з адміністративних будівель. Фахівці-вибухотехніки та кінологи оглядають приміщення та прилеглі території», – йдеться у повідомленні.

У Нацполіції нагадують, що чинним Кримінальним кодексом України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (ст.259 ККУ) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років.

Близько півдня 25 жовтня відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив, що жодних предметів, які могли б становити загрозу безпеці громадян, виявлено не було.

Нагадаємо, зранку 22 жовтня 2019 року з приміщення Житомирської обласної ради та облдержадміністрації на майдані Корольова евакуювали людей через повідомлення про закладену вибухівку.

Як повідомляв Житомир.info, вибухівку біля будівлі Житомирської облради шукали і 18 вересня 2019 року. Того ж ранку евакуювали майже 4 тисяч людей з держуніверситету імені Франка. Трохи більш ніж через тиждень, 27 вересня 2019, зловмисники повідомляли про "замінування" Житомирської обласної лікарні та військового шпиталю, але інформація про вибухівку не підтвердилась.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка ОДА вокзал залізничний вокзал  
Матеріали по темі