Влада

Звільнений керівник апарату Житомирської ОДА хоче поновитися на посаді та отримати зарплату за вимушений прогул

1 November 2019, 12:42

Звільнений керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Шатило хоче поновитися на посаді та отримати середню зарплату за час вимушеного прогулу.

У вересні 2019 року Житомирський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Шатила.

Позовні вимоги екскерівника апарату до Житомирської ОДА: визнання протиправним та скасування розпорядження про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Під час засідання 2 вересня суд ухвалив залишити позовну заяву без руху, бо крім зазначених позовних вимог Олексій Шатило хотів ще стягнути з ОДА 25 тис. грн за завдану моральну шкоду, але не надав обґрунтований розрахунок.

«Наведене позивачем обґрунтування щодо наявності моральної шкоди зводиться до того, що відповідач своїми діями та знехтувавши його законними правами спричинив йому моральні страждання. Однак, ці обставини не є такими, що обґрунтовують наявність моральної шкоди та її розмір. Позивач, обґрунтовуючи моральну шкоду вказує, що він проходив лікування внаслідок протиправних дій відповідача, проте доказів не надав. З огляду на зазначене, позивачем у позовній заяві не дотримано вимог пунктів 3 та 5 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, не наведено обґрунтований розрахунок суми моральної шкоди у розмірі 25000 грн, яку позивач просить стягнути із відповідача, та не надано доказів на підтвердження її розміру», - йдеться в ухвалі.

Скріншот з ухвали суду від 2 вересня 2019 року

12 вересня на адресу суду надійшла заява позивача про відмову від позовних вимог щодо стягнення моральної шкоди у розмірі 25 тис. грн і ухвалою від 17 вересня Житомирський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі за позовом Олексія Шатила до Житомирської ОДА, чергове засідання призначене на 6 листопада 2019 року.

Нагадаємо, з 7 серпня 2019 року за угодою сторін з посади керівника апарату Житомирської облдержадміністрації був звільнений Олексій Шатило, який, за інформацією відділу кадрів, 6 серпня сам написав заяву на звільнення. За останній місяць роботи керівник апарату ОДА отримав 98 тис. 38 грн зарплати, а декларацію перед звільненням і досі не оприлюднив. Зауважимо, з 24 червня по 8 серпня 2019 року обов’язки голови ОДА виконував заступник голови Ярослав Лагута. 12 серпня президент Володимир Зеленський представив нового голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка, указ про призначення якого датований 8 серпня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 17 жовтня 2019 року керівником апарату Житомирської ОДА призначений колишній начальник Київського вокзалу Олег Шарварко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА звільнення Шатило суд  
Матеріали по темі