Місто

Садочкам Житомира на рік не вистачає 170 мільйонів гривень на задоволення всіх потреб, – департамент освіти

1 November 2019, 15:48

Дошкільні заклади освіти Житомира в рік потребують дофінансування у сумі 146 мільйонів 516 тисяч гривень.

Про це у відповіді на інформаційний запит Житомир.info повідомили в департаменті освіти Житомирської міської ради.

«Станом на 1 жовтня 2019 року на дошкільні заклади освіти виділені кошти в сумі 381 621 038,35 грн (в.т.ч. кредиторська заборгованість станом на 01.10.2019 року 5 246 808, 35 грн )… Щорічно, перед початком бюджетного року, формується потреба закладів дошкільної освіти у фінансуванні. Відповідно до сформованих бюджетних запитів на 2019 рік, потреба у фінансуванні становила 551 005 822 грн. Згідно поданих потреб закладів на 2019 рік дошкільні заклади освіти потребують дофінансування в сумі – 146 516 001 грн, станом на 01.10.2019 р.), – йдеться у відповіді на запит.

Також у відповіді зазначили, що миючі засоби та іграшки для вихованців садочка має забезпечувати адміністрація закладу.

«Відповідно до потреб закладу в кошторисі закладу закладаються кошти на придбання мийних засобів, іграшок та посуду. Канцтовари для вихованців закладу забезпечуються їхніми батьками», – йдеться у повідомленні.

1 листопада в ефірі програми «Тема дня на Житомир.info» представниця департаменту освіти, завідуюча дошкільним навчальним закладом №39 Галина Шиманська розповіла, як формується кошторис витрат закладу.

«Влітку ми зробили, кожен по закладу, бюджетний запит. Це довгострокова потреба, яка складається керівником і всіма працівниками закладу. У нас є типові нормативи, перелік обладнання, іграшок, які мають бути, і ми аналізуємо, що у нас є і що на сьогоднішній день нам потрібно придбати. Сюди входять і капітальні ремонти, поточні ремонти, і закупівля предметів обладнання та інвентарю плюс медикаменти, дизинфікуючі засоби, і те обладнання, яке повинно бути в медичному кабінеті. Ми його даємо у нашу централізовану бухгалтерію. У мене невеликий садок, і потреба у коштах у 2018 році складала близько 4.5 млн, а ми отримали близько 300 тисяч. У 2019 році ми сформували потребу, яка складає близько 5.4 млн, і ми отримали 500 тисяч… Вже декілька років підряд дуже гарна в нас є практика тим, що наші заклади фінансуються, і ми закладаємо в повній мірі кошти на миючі, чистячи та дизинфікуючі засоби, що є теж великим вкладом міста у сфері дошкільних закладів», – зазначила Галина Шиманська.

Повну версію ефіру програми «Тема дня на Житомир.info» про благодійні батьківські внески дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у дитячих садочках батьки готові платити за розвиток дитини, тепло та харчування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: садочки фінансування освіта Житомир  
Матеріали по темі