Суспільство

У селі Житомирського району представники Московського патріархату не пускають у церкву людей, які проголосували за перехід до ПЦУ

3 November 2019, 10:41

У селі Калинівка Житомирського району 3 листопада стався конфлікт біля місцевої церкви, на місце події викликали поліцію.

Громада села проголосувала за перехід до Православної церкви України (ПЦУ), але люди не можуть потрапити у храм, бо там забарикадувалися близько десяти представників Московського патріархату.

«Громада, яка ще в березні цього року провела збори про перехід в Православну церкву України, до цього часу не може зайти у свій храм. І були повідомлення в поліцію, в СБУ, в інші органи, в Житомирську ОДА, сьогодні люди прийшли, щоб зайти в свій храм. Близько десяти представників Московського патріархату закрилися всередині й не пускають людей в храм», - розповів секретар Житомирської єпархії ПЦУ протоієрей Павло.

Він також пояснив, що сталася сутичка, коли місцеві жителі відтісняли «людей на підпитку», які блокували вхід до церкви.


В головному управління Нацполіції в Житомирській області підтвердили інформацію про конфлікт біля церкви.

«Надійшло повідомлення про конфлікт між прихожанами у селі Калинівка Житомирського району. За наявною інформацією, громада проголосувала за перехід до ПЦУ і сьогодні планували провести інвентаризацію наявних у храмі цінностей, але їм перешкоджали. На даний час поліція працює на місці, забезпечує правопорядок і сприяє врегулюванню конфлікту цивілізованим шляхом», - повідомила в коментарі Житомир.info речниця ГУНП Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 26 березня 2019 року в Житомирській області 48 релігійних громадах провели збори, під час яких вирішили приєднатись до єдиної Православної церкви України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ поліція УПЦ МП Житомирський район  
Матеріали по темі