Події

​Таксист з Житомирської області разом з колегою побили і пограбували перехожого у столиці

4 November 2019, 10:15

Столичні детективи розшукали фігурантів справи про пограбування киянина. Ними виявились двоє таксистів, уродженців Київської та Житомирської областей.

Про це 3 листопада повідомила пресслужба поліції Києва.

«Зловмисники вирішили скористатися тим, що потерпілий був напідпитку, та пограбували його, відібравши рюкзак з ноутбуком та смартфоном. За скоєне їм загрожує до шести років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

До поліції звернувся киянин, який повідомив про те, що на вулиці Жилянська двоє невідомих чоловіків побили його, застосовуючи газовий балончик, а потім пограбували. На виклик виїхала слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції.

Прибувши на виклик, правоохоронці опитали потерпілого, відпрацювали прилеглу територію й відео з камер спостереження. Детективи встановили, що зловмисники напали на потерпілого, коли він зайшов у темне місце. Вони кілька разів вдарили його, використали сльозогінний газ і забрали рюкзак, в якому був ноутбук, мобільний телефон та документи. Потім правопорушники втекли з місця події у невідомому напрямку.

Як розповів слідчий Голосіївського управління поліції Максим Дітківський, поліцейські встановили маршрут прямування підозрюваних і заклад, куди вони збули речі потерпілого. Завдяки оперативно-розшуковим заходам правоохоронці встановили й затримали фігурантів:

«Ними виявилися раніше не судимі уродженці Київської й Житомирської областей, 1982 і 1989 років народження, які у столиці працюють таксистами», - розповів Максим Дітківський.

Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі. Суд обрав обом зловмисникам запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2019 на Херсонщині підприємець з Житомирської області став жертвою розбійного нападу: на ринку його побили і відібрали виручку.

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2019 поліція затримала юнаків, які наприкінці літа біля житомирського ТРЦ надавали стусанів та пограбували двох чоловіків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж розбій напад  
Матеріали по темі