Влада

Депутатська комісія погодилася, щоб 657 га угідь у Бердичівському районі отримав приватний мисливський клуб, а не ГО

7 November 2019, 09:50

6 листопада комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Житомирської облради серед інших розглядала питання, що стосувалися надання у користування мисливських угідь.

Питання «Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання «Сімаківське» підтримали одноголосно, зазначивши, що воно підіймається на комісії вже втретє. Згідно з проєктом рішення сесії, йдеться про надання 3828,9 га угідь в Ємільчинському районі терміном на 25 років. ГО «Сімаківське» зареєстроване в селі Сімаківка Ємільчинського району, директор — Волощук Сергій Іванович.

Питання «Про додаткове надання у користування мисливських угідь ГО «Мисливський клуб «Блазер» викликало дискусію. У проєкті рішення сесії облради сказано:

«Надати додатково у користування громадській організації «Мисливський клуб «Блазер» мисливські угіддя площею 657,0 га у кварталах №№ 78-87 Чорнолозького лісництва ДП «Бердичівське лісове господарство» на території Скраглівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, визначивши загальну площу мисливських угідь 3924,0 га та строк користування 25 років».

Мисливський клуб «Блазер» зареєстрований у Житомирі, директор — Самусь Олексій Володимирович.

«На минулій сесії це питання було винесене на розгляд депутатів, але не вистачило голосів», — зауважив начальник управління з питань реформи місцевого самоврядування Житомирської облради Микола Ковтуненко, який готував це питання до розгляду.

Після цього слово взяв представник Бердичівської громадської організації «Товариство мисливців і рибалок».

«Я представник 800 мисливців. Ми зверталися до сільської ради, сільрада нам дала погодження на користування цими мисливськими угіддями. Приватний клуб «Блазер» вже має 3000 га лісу, їх там 10 мисливців. Наша ГО – 850 мисливців, маємо 2600 га мисливських угідь», — розповів чоловік, який не представився.

Начальник управління з питань реформ Микола Ковтуненко на ці слова зауважив, що 657 га – це лісові угіддя, від яких відмовилося державне підприємство. Це частина була вільна, знаходилась у резерві. На даний час у встановленому законом порядку надійшли документи лише від приватного клубу «Блазер». Представник бердичівської мисливської ГО сказав, що їхні документи на стадії виготовлення.

Також члени комісії зауважили, що ці угіддя нікого не цікавили, доки ними не зацікавився клуб «Блазер». Коли виготовили документи й попросили дозволу в обласної ради – знайшлися противники.

Зрештою, члени комісії одноголосно підтримали рішення про додаткове виділення землі мисливському клубу «Блазер». Рішення про надання в користування угідь прийматиме сесія обласної ради.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році Житомирська облрада збиралася додатково надати 8,5 га мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Каштан», яку заснували працівники лісгоспу. На обговорення цього питання в облраду прийшли голови громадських організацій, які претендують на виділення мисливських угідь, а також активісти, яких обурила новина про те, що громадським організаціям «Житомирська гарнізонна організація товариства військових мисливців та рибалок Збройних сил України», «Мисливське товариство «Козіївка» та «Мисливсько-рибальський клуб «Каштан» збираються виділити десятків гектарів землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мисливець мисливськийц клуб угіддя Блазер  
Матеріали по темі