Влада

​У райсуді Житомирської області з вересня не розглянули жодної справи, бо єдиний суддя звільнився

7 November 2019, 11:12

У Володарсько-Волинському районному суді Житомирської області з 20 вересня немає жодного судді, хоча за штатним розписом передбачено троє. У зв’язку з цим понад 400 цивільних та адміністративних справ залишаються без розгляду.

Про це 6 листопада повідомив сайт Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, де опублікували результати проведеного моніторингу у Володарсько-Волинського райсуді.

«Під час візиту монітори перевірили доступність громадян до судочинства, умови перебування громадян у суді, тримання підсудних (засуджених) та доступність суду для осіб з інвалідністю. Насамперед моніторингова група звернула увагу на те, що майже три роки у суді працював лише один суддя (штатним розкладом передбачено троє суддів), а з 20 вересня 2019 року у суді немає жодного судді у зв’язку з чим понад 400 цивільних та адміністративних справ залишаються без розгляду», - йдеться у повідомленні.

Кримінальні провадження та справи про адміністративні правопорушення за рішенням Житомирського апеляційного суду направляються для розгляду до інших судів області, що створює певні логістичні незручності та спричиняє додаткові витрати учасникам цих справ.

На сайті Володарсько-Волинського райсуду у розділі про склад суду міститься повідомлення про те, що станом на 23 вересня 2019 року в суді наявні три вакансії судді.

Також на цьому сайті опублікований поточний список справ, призначених до розгляду, в якому вказано, що справи розглядає суддя Мельник М.Л. Проте суддя Мельник Микола Леонович ще 20 вересня 2019 року подав декларацію перед звільненням.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня президент Володимир Зеленський призначив суддів на посади у Корольовський райсуд Житомира та в Житомирський районний суд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд суддя Володарсько-Волинський райсуд  
Матеріали по темі