Влада

У Житомирській області набирають працівників у нову службу, яка відповідає за охорону і безпеку в судах

7 November 2019, 14:20

У Житомирі провели перший конкурс на зайняття посад у новоствореному територіальному управлінні Служби судової охорони у Житомирській області.

Про це 6 листопада повідомив сайт територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області.

«21 жовтня 2019 року відповідно до наказу територіального управління Служби судової охорони «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області» було оголошено конкурс на зайняття вакантних посад співробітників Служби судової охорони в області. 5 листопада 2019 року в рамках конкурсу проводилась комісійна перевірка фізичної підготовки кандидатів, визначення рівня їх знань законодавства та їх практичного застосування під час служби за допомогою вирішення тестових і ситуаційних завдань. Комісією за кращими результатами було визначено переможців, яким запропоновано подальше проходження служби на посадах в територіальному управлінні Служби судової охорони в Житомирській області», - поінформував сайт теруправління.

За даними сайту, Служба судової охорони – це державний орган в системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримки громадського порядку в судах. Основними її завданнями є припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу.

Начальник територіального управління Служби судової охорони в Житомирській області Геннадій Герасимчук прокоментував Житомир.info, що управління створене менше місяця тому, у жовтні 2019 року, і наразі триває конкурсний відбір на атестовані посади. Зі слів керівника, аналогів новосформованій Службі в Україні немає.

«Наше управління підконтрольне Державній судовій адміністрації, підзвітне Вищій раді правосуддя і керується Законом про Національну поліцію України», - зазначив керівник.

За його даними, за результатами конкурсу 5 листопада пройшли відбір близько 30 чоловік, вони будуть зараховані на роботу в територіальне управління. 1 листопада у ТУ ССО оголосили черговий конкурсний відбір претендентів.

Геннадій Герасимчук уточнив, що головною вимогою на всі атестовані посади є вища освіта рівня магістра. Під кожну посаду розроблені кваліфікаційні вимоги, переважно вимагається стаж військової служби або роботи в Збройних Силах, правоохоронних органах, військових формуваннях чи органах внутрішніх справ.

Про умови конкурсу на посади у територіальне управління Служби судової охорони у Житомирській області можна прочитати на сайті управління.

Нагадаємо, у 2017 році тодішній начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко розповідав, що штатні працівники органів поліції вимушені охороняти приміщення судів, а не виконувати свої прямі обов’язки щодо розслідування злочинів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році повідомлялося, що поліцейські почали забезпечувати цілодобову охорону апеляційного суду Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Служба судової охорони охорона безпека  
Матеріали по темі