Влада

Бунечко пояснив, чому відкликав своє подання на двох голів РДА у Житомирській області

7 November 2019, 16:37

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко відкликав своє подання на призначення голів РДА у Брусилівському та Черняхівському районах.

Про це він повідомив 7 листопада на своїй сторінці у Facebook.

«Враховуючи позицію громадськості Житомирщини та за ініціативи одного з кандидатів я відкликав подання Віктора Шкуратівського та Людмили Заворотнюк на призначення їх головами Брусилівської та Черняхівської РДА. Провівши співбесіди з цими кандидатами в ОДА, документи було направлено на погодження до Офісу Президента. 4 листопада було направлено відповідні листи до Кабінету Міністрів України про повернення документів цих кандидатів без розгляду. Віктор Шкуратівський звернувся за власним бажанням та відмовився від посади голови Брусилівської райдержадміністрації, напередодні попередивши керівництво ОДА, власноруч написавши заяву. Рішення щодо відкликання подання про призначення Людмили Заворотнюк головою Черняхівської РДА було прийнято після детального вивчення громадської думки», - йдеться у дописі.

Голова ОДА зазначає, що 6 листопада Уряд врахував його пропозицію та скасував рішення щодо внесення подання стосовно призначення голів цих РДА.

Людмила Заворотнюк подала декларацію кандидата на посаду голови Черняхівської райдержадміністрації 21 жовтня 2019 року, 24 жовтня вона оприлюднила виправлену декларацію кандидата на цю посаду. Заворотнюк працює заступником голови Черняхівської РДА і за 2018 рік отримала на цій посаді 320 тис. 283 грн зарплати. Її чоловік за минулий рік заробив 528 тис. 388 грн підприємницькою діяльністю.

Віктор Шкуратівський подав декларацію кандидата на посаду голови Брусилівської РДА 16 жовтня 2019 року. На посаді заступника Брусилівського селищного голови він отримав у 2018 році 211 тис. 246 грн зарплати. Син Дмитро минулого року отримував стипендію в Національному транспортному університеті – 1 тис. 300 грн та зарплату за основним місцем роботи: 68 тис. 122 грн – в дочірньому підприємстві «ШРБУ № 100» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України”»; 71 тис. 851 грн – в ПП «Автомагістраль».

Нагадаємо, на засіданні 9 жовтня цього року Кабмін погодив призначення трьох голів райдержадміністрацій в Житомирській області: Бердичівської РДА – Димидюк Людмили Вікторівни, голови Житомирської РДА – Оханського Юрія Миколайовича, голови Чуднівської РДА – Хомича Олександра Степановича. 16 жовтня Уряд схвалив призначення Тарасюка Юрія Володимировича головою Коростенської районної державної адміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією Житомирської ОДА станом на 18 жовтня 2019 року, упродовж 2 місяців в області через проєкт «LIFT» подали понад 500 заявок на посади голів райдержадміністрацій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Бунечко РДА  
Матеріали по темі