Події

У Житомирській області затримали військового комісара, який за 600 доларів мав допомогти призовнику «відкосити» від армії

7 November 2019, 16:52

7 листопада детективи головного управління Нацполіції спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області затримали військового комісара об’єднаного військового комісаріату. Військовослужбовець, у званні підполковника, вимагав та отримав хабар в розмірі 600 доларів США в інтересах особи призовного віку за ухилення від проходження строкової служби.

Про це 7 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

"Вказані злочинні дії детективи ГУНП спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області відповідно задокументували. Заходи проводились під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону. Предмет хабара вилучено. Попередня правова кваліфікація події – ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування", – йдеться у повідомленні.

Військового комісара затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до санкції цієї статті чоловікові загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що йдеться про затримання військового комісара Коростишівського об'єднаного міського військового комісаріату.

Зауважимо, що у лютому 2019 року наказ про призов громадян на військову службу підписував військовий комісар Коростишівського об’єднаного міського військового комісаріату Дмитро Цомпель. У його декларації за 2018 рік зазначено, що він проживає у Житомирі в службовій квартирі, має з 2015 року автомобіль Тoyota Corolla 2008 р.в., за минулий рік військовий комісар отримав 181 тис. 269 грн зарплати.

Нагадаємо, 15 жовтня 2019 року пресгрупа управління Служби безпеки України в Житомирській області інформувала про затримання медика військово-лікарської комісії Малинського об’єднаного міського військового комісаріату Житомирської області, який вимагав гроші з непридатного до служби призовника.

Як повідомляв Житомир.info, в ухвалі Корольовського районного суду м.Житомира від 30 серпня 2019 року йшлося, що підполковник, військовий комісар Лугинського райвійськкомату пропонував призовнику за 1000 доларів знищити його особову справу та всі облікові записи, хоча той просив лише відстрочити призов на пів року через весілля.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання військовий комісар  
Матеріали по темі