Новини компаній

Оздоровчий туризм в західній Україні

7 November 2019, 18:39

Оздоровчий туризм в Україні знаходиться на високому рівні завдяки її західній частині. Саме тут природа дарує нам свої багатства для зміцнення й оздоровлення організму. Територія Карпат густо всіяна джерелами з мінералізованою водою різного складу. Саме тому тут розмістилися десятки санаторіїв, які лікують величезну кількість захворювань та реабілітують тисячі відвідувачів в рекреаційний період.

Дуже популярними в оздоровчому напрямку стали такі курорти західної України як Трускавець, Східниця, Моршин та Берегово. Їх лікувальні напрями визначаються розташуванням в районі гірського хребта, обрамленням хвойними лісами й наявністю лікувальних мінеральних вод, солей та озокериту.

Курорт Трускавець

Кращого показника в розвитку інфраструктури й кількості "зіркових" санаторіїв та готелів посідає місто Трускавець. Ще з початку дев’ятнадцятого століття Трускавець інтенсивно розпочав свій розвиток як курорт. Тут знаходяться бювети відомої у всьому світі води "Нафтуся", яка стала основою бальнеологічного лікування не тільки в Трускавці, а й у всій західній Україні.

Бальнеологічне лікування дає особливо хороші показники при лікуванні:

  • обмінних процесів організму;
  • шлунково-кишкового тракту;
  • печінки і жовчовивідних шляхів;
  • сечостатевої системи;
  • дихальних органів і шляхів.

Приїжджаючи до Трускавця можна пройти діагностику в місцевих лікувальних центрах, отримати план проходження процедур та безпосередньо оздоровитися. Тут представлено багато санаторних закладів, готелів і цілих туристичних оздоровчих центрів. Особливо виділяються такі популярні лікувально-курортні санаторії як: Молдова, Дніпро-Бескид, Кришталевий Палац та санаторій Шахтар.

Санаторій "Молдова" єдиний в Трускавці має свій лікувально-діагностичний центр для пацієнтів з проблемами хребта та суглобів. Тут застосовується в лікуванні ефективна методика підводного витягування, а також ряд інших передових процедур.

Також в розпорядженні курорту знаходяться СПА-центри, басейни, сауни для релаксації й відновлення організму. А пізнавальні турпоходи і розважальні центри прикрасять Ваше дозвілля.

Що включає бальнеологічне лікування

У перелік оздоровчих процедур в першу чергу входить внутрішній прийом мінералізованої води певного складу й температури. Для її застосування Ви можете придбати спеціальний посуд, яка допоможе захистити емаль зубів від безпосереднього впливу хімічних елементів, які знаходяться у воді. Але на цьому перелік далеко не закінчується.

У комплекс бальнеологічних процедур також входять:

  • зрошення та промивання;
  • мінералізовані / термальні ванни;
  • підводний та гідромасаж;
  • інгаляції.

Санаторії в Трускавці спеціалізуються на бальнеології вже роками. Висококваліфікований персонал проходить постійну перекваліфікацію, а обладнання щорічно оновлюється до сучасного рівня.

Путівки в санаторії Карпат

На західній Україні приємно лікуватися та відпочивати в будь-яку пору року. Взимку очі милують засніжені гірські вершини, а влітку місцевість наповнюється ароматом гірських трав і лісів. У придбанні путівки Вам допоможуть місцеві туристичні оператори, які проведуть повну безкоштовну консультацію щодо будь-якого вподобаного Вами санаторію. Приїжджайте, лікуйтеся та відпочивайте в своє задоволення!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі