Влада

Суд заборонив Житомирській облраді призначати депутата-свободівця директором видавництва «Полісся»

8 November 2019, 15:57

Корольовський районний суд. м.Житомира зупинив дію рішення конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» та заборонив вчиняти дії на виконання рішення конкурсної комісії.

Про це йдеться в ухвалі суду від 28 жовтня 2019 року, яка оприлюднена 6 листопада.

Таке рішення ухвалене після розгляду заяви про забезпечення позову у цивільній справі за позовом Безверхої Тетяни Миколаївни до конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» Житомирської обласної ради, Житомирської обласної ради, треті особи без самостійних вимог: Житомирська обласна державна адміністрація, Бовсуновський Юрій Іванович. Позивачка вимагає скасування рішення конкурсної комісії про результати проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» Житомирської обласної ради, оформленого протоколом №2 від 18.09.2019 року.

«Ухвала підлягає негайному виконанню. Копію ухвали направити до Житомирської обласної ради (м. Житомир, майдан С.П.Корольова, 1) для виконання, заявнику та конкурсній комісії на заміщення вакантної посади директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» Житомирської обласної ради – для відома. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання», - постанови райсуд.

Також Корольовський районний суд 1 листопада відкрив провадження у справі за позовом Тетяни Безверхої щодо скасування рішення конкурсної комісії, Підготовче засідання призначене на 2 грудня 2019 року.

Нагадаємо, 15 жовтня на сайті обласної ради оприлюднили проєкт рішення сесії про призначення директором видавництва «Полісся» депутата облради від ВО «Свобода» Юрія Бовсуновського, який став переможцем конкурсу. Серед чотирьох претендентів на цю посаду була й в.о. директора видавництва «Полісся» Тетяна Безверха, яка виконує обов’язки керівника з 23 листопада 2017 року.

Рішення про призначення Бовсуновського збиралися розглянути на черговій сесії обласної ради 12 листопада 2019 року.



Як повідомляв Житомир.info, на сайті обласної ради зазначено, що депутат Юрій Бовсуновський – підприємець, його освіта – Житомирське медичне училище, зубний технік. На позачергових парламентських виборах 2019 року Бовсуновський балотувався до Верховної ради від ВО «Свобода» по Чуднівському одномандатному округу №67, куди входить частина Житомира, й отримав 2,9% голосів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд облрада Бовсуновський видавництво призначення Безверха  
Матеріали по темі