Економіка

Верховна рада підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка на 2020 рік залишає акциз з пального в місцевих бюджетах

14 November 2019, 12:16

Верховна рада 14 листопада підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році акцизний збір з продажу пального буде залишатися у місцевих бюджетах.

Відповідну поправку до законопроєкту № 2144 підтримали 275 нардепів – повідомляє «Економічна правда».

Один з ініціаторів поправки, нардеп від «Слуги народу» Зіновій Андрійович заявив, що в проєкті акцизний податок з пального передають у Дорожній фонд.

«Неприпустимо його забирати, пропонується на 2020 рік залишити за місцевими громадами. Це дасть їм можливість стати на ноги. А з 1 січня 2021 року ми будемо ним наповнювати державний Дорожній фонд», - заявив Андрійович.

При цьому Комітет з питань бюджету був проти правки, бо цей податок не належить до доходів загального фонду держбюджету, а в повному обсязі зараховується у спеціальний фонд як джерело надходжень до Дорожнього фонду. У комітеті зазначили, що ухвалення цієї поправки призведе до розбалансування бюджету на наступний рік, оскільки йдеться про 7,7 млрд грн.


Скріншот з таблиці правок до другого читання проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України»

Серед 275 нардепів, які підтримали зазначену правку, були четверо мажоритарників від Житомирської області: Ігор Герасименко, Тетяна Грищенко та Богдан Кицак з фракції «Слуга народу» і позафракційний Володимир Арешонков. Дмитро Костюк на засіданні відсутній, а Сергій Кузьміних не голосував.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував фінансово важкий наступний рік, бо у проєкті держбюджету на 2020 рік планується, зокрема, забрати з місцевого на державний рівень кошти від акцизного податку на пальне, для Житомира це – 40 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР бюджет акциз пальне  
Матеріали по темі