Події

Житомирянин організував нелегальне ввезення в Україну «євроблях», завдавши державі збитків на 6,4 млн грн

15 November 2019, 11:13

Співробітники податкової міліції Житомирської області в рамках проведення спецоперації «Рубіж» виявили та ліквідували потужний центр мінімізації податкових та митних платежів. Організатором нелегальної схеми ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах виявився житель Житомира, який забезпечував координацію діяльності ряду підконтрольних йому підприємств, які в свою чергу здійснювали імпорт автотранспортних засобів з країн Європейського Союзу.

Про це Житомир.info 15 листопада повідомили у пресслужбі податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області.

«Суть незаконної схеми полягала у ввезенні та митному оформленні автомобілів за заниженими цінами. Оперативниками встановлено, що посадові особи вищевказаних суб’єктів господарської діяльності в митних деклараціях вказували завідомо недостовірні дані щодо року виготовлення та дати першої реєстрації авто, які були ввезені на територію України. Таким чином суттєво зменшувались суми сплати обов’язкових платежів до Бюджету країни. До злочинної групи також входило більше десяти мешканців обласного центру, так звані «гонщики», які здійснювали пошук клієнтів-замовників авто», – йдеться у повідомленні.

В ході розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, на підставі судових ухвал, співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області провели ряд обшуків за домашніми адресами фігурантів та адресами офісних приміщень вищевказаних підприємств. Правоохоронці вилучили документи, що підтверджують незаконну діяльність: договори, вантажно-митні декларації, інвойси, а також первинну бухгалтерську документацію, чорнові записи, оргтехніку. Загальний обсяг нелегальних оборудок протягом 2018-2019 років склав понад 200 мільйонів гривень. Державі завдано збитків на загальну суму близько 6,4 млн, грн.

На підставі отриманої ухвали Богунського районного суду м. Житомира накладено арешт на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ на загальну суму 5 млн. 807,5 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 листопада 2018 року по 16 січня 2019 року від митного оформлення 1000 автомобілів з іноземною реєстрацією до бюджетів Житомирської області надійшов майже 61 млн грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: євробляха автомобіль податкова міліція  
Матеріали по темі