Місто

​У Бердичеві суд на 4 тис. грн оштрафував військового, який напився під час несення служби

19 November 2019, 10:34

Чоловіка визнано винним за виконання обов’язків військової служби в нетверезому стані.

Про це 18 листопада повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

«Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винним Д. за вчинення адміністративного правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 172-20 КУпАП (розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів)», - йдеться у повідомленні суду.

За інформацією з сайту суду, було встановлено, що громадянин Д. у військовій частині виконував обов’язки військової служби в нетверезому стані під час дії особливого періоду.

У судовому засіданні чоловік вину у скоєному визнав повністю і пояснив, що вживав алкоголь через проблеми в сім’ї.

«Враховуючи досліджені докази, судом встановлено, що дії Д. у повній мірі відповідають складу правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП.

Призначаючи стягнення, суддя врахував характер вчиненого діяння, особу, яка притягається до адміністративної відповідальності вперше, характеризуючі дані, відповідно до яких Д. характеризується посередньо за місцем служби, ступінь вини (вину визнає), майновий стан (працює), а також приймаючи до уваги ступінь суспільної небезпеки діяння, вважав необхідним накласти на нього стягнення у виді штрафу, що є необхідним для його виправлення та запобігатиме вчиненню нових правопорушень», - повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

Суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП, і наклав на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 4250 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2019 у Бердичеві після другої «самоволки» військового-контрактника посадили на 3,5 роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий суд алкоголь штраф  
Матеріали по темі