Політика

​Житомирський окружний адмінсуд досі вирішує, чи можна визнавати депутатом облради Олега Горая

19 November 2019, 15:11

Житомирський окружний адміністративний суд 19 листопада переніс засідання і не почав розгляд позову обласної організації ВО «Батьківщина» до Житомирської обласної виборчої комісії. Позов стосується визнання депутатом Житомирської облради наступного за черговістю кандидата від обласної парторганізації цієї партії у зв’язку з обранням народним депутатом Анжеліки Лабунської. Представник позивача на засідання не з'явився, бо перебуває на лікарняному.

Олег Горай, який є претендентом на депутатське місце, яке звільнилось, вважає, що процес реєстрації його депутатом затягується навмисно через конфлікт із колишніми однопартійцями.


«У зв’язку із тим конфліктом, або ж на ґрунті, як-то кажуть, особистих неприязних стосунків із колишньою лідеркою, а точніше, вона й зараз залишається лідером обласної партійної організації, Анжелікою Вікторівною Лабунською, яка ініціювала, по суті, позов проти мене. Ситуація виглядає наступним чином: я був обраний по одномандатному виборчому округу по Коростишівському району, я там переміг і, відповідно до рейтингового списку, був наступним на реєстрацію депутатом. Після виходу одного із депутатів, в даному випадку це була Анжеліка Вікторівна, яка була обрана народним депутатом, я мав зайти наступним до обласної ради. Таке рішення мала приймати виборча комісія. Але з невідомих причин, можливо, за моїм припущенням, через партійну приналежність або ж з інших мотивів, але цей процес почали затягувати. У подальшому з’явився якийсь позов. Про те, щоб зняти з реєстрації й виключити як кандидата в депутати до обласної ради. На сьогодні справа розглядається в адміністративному суді. Так, як і прогнозувалось, так як і заявляли мої колишні однопартійці, законних підстав не зареєструвати мене депутатом немає. Але є інший класичний метод: за допомогою судів у тому числі, що, по суті, зараз ми й бачимо. Тобто, така процедура буде тривати, або будуть, принаймні, намагатись до тих пір, поки не будуть наступні чергові вибори до органів місцевого самоврядування. Така мета ставиться. Тому що, при всьому бажанні не допустити мене до депутатства, все ж таки та сама Анжеліка Вікторівна, будучи заслуженим юристом України, вона розуміє, що правових підстав немає», – каже кандидат в депутати облради Олег Горай.

Голова Житомирської обласної виборчої комісії Юрій Павлюк, який є представником відповідача, від коментарів відмовився, посилаючись на зайнятість.

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року на позачерговій сесії депутати Житомирської обласної ради погодили дострокове припинення повноважень депутата, голови обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліки Лабунської у зв’язку з обранням її народним депутатом України. Фракцію ВО «Батьківщина» в Житомирській обласній раді очолив Дмитро Кропачов. Офіційно Лабунська була визнана обраним нардепом на засіданні Центральної виборчої комісії 3 серпня, коли були встановлені результати позачергових виборів народних депутатів України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Горай депутат Житомир  
Матеріали по темі