Місто

​У Житомирі легенди українського футболу обіграли героїв-десантників у товариському матчі із рахунком 4:9

21 November 2019, 19:58

21 листопада в День десантно-штурмових військ збірна команда десантників зіграла товариський поєдинок проти національної збірної України з футболу серед ветеранів. У день свята десантників до Житомира приїхали справжні легенди футболу – Владисав Ващук, Едуард Цихмейструк, Адрій Воробей, Олексій Бєлік та інші. Найважливіше в цей день, на думку віцепрезидента Української асоціації футболу Олега Собуцького, засвідчити свою повагу військовослужбовцям, котрі захищають незалежність на сході.

«Сьогодні день Десантно-штурмових військ. Це еліта української армії. Ми самі розуміємо, коли почалась анексія Криму, почались події на сході, десантники були одними з перших на передовій. Ми знаємо скільки хлопців загинуло, більше ста героїв полягло тільки з Житомирської 95-ї бригади. Я сам неодноразово бував на Сході, я бачив що там робиться. велика честь і хвала нашим героям. Ми всі, звичайно, хочемо, щоб вони якнайшвидше живими та здоровими повернулись додому», – каже віцепрезидент Української асоціації футболу Олег Собуцький.

Футбольні ветерани розповідають: часто бувають на сході і багато спілкуються із українськими військовими.

«Ми їздимо до хлопців на передову, їмо з ними, іноді у них ночуємо. Матчі проводимо. І навіть не на таких зелених полях, а на бетонних і інших. Завжди підтримуємо. Для тих хлопців, які там на сході, приємна увага, що до них приїжджають, тому що багато хто забуває, що відбувається. Багато хто живе звичайним життям, мають мирне небо над головою. Але саме хлопці забезпечують це. Тому, коли до них приїжджають і нагадують, що про них пам'ятають, про них знають - їм це дуже приємно», – розповідає гравець національної збірної України серед ветеранів Віталій Мандзюк.

Для вболівальників, які прийшли підтримати свою улюблену команду на трибуни результат – не важливий. Важлива, як вони самі кажуть, атмосфера.

«Цей матч є символічним: об’єднання цивільних людей та військових. Для нас не є головним результат, а основним, щоб ми отримали задоволення», - каже капітан 95-ї ОДШБр Іван Федоренко.

Подібний матч відбувається в Житомирі вперше, але може стати доброю традицією, вважає голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк.

«Традиційно Житомирщина чекає на такі матчі і ми завжди раді бачити наших легенд. Сьогодні вдвічі приємніше, що зустрічаються справжні легенди футболу із нашими легендарним бійцями Десантно-штурмових військ України. Ми вдячні нашим футболістам, що вони вшанували наших військових», - розповідає голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу футбольних ветеранів із рахунком 4:9.

Фоторепортаж, як у Житомирі десантники грали у футбол з ветеранською національною збірною України дивіться тут.


Спортивний Житомир транслював матч товариський поєдинок між збірною командою ДШВ та Національною збірною України серед ветеранів у прямому ефірі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол десантники Житомир  
Матеріали по темі