Місто

Міськрада має мільйон на капремонт житомирських ліфтів, «щасливі» будинки оберуть на конкурсі

26 November 2019, 11:20

На ремонт ліфтів у багатоповерхових будинках Житомира подали 18 заявок.

Оголошення про перелік поданих заявок на проведення капітального ремонту ліфтів у багатоквартирних будинках на умовах співфінансування з інформацією про орієнтовну вартість робіт та сумарну площу квартир 26 листопада розмістили на сайті Житомирської міськради.

«Управління житлового господарства як головний розпорядник бюджетних коштів оприлюднює увесь список поданих заявок на проведення робіт з капітального ремонту ліфтів на умовах співфінансування. Засідання конкурсної комісії відбудеться 10.12.2019 року о 10.00 в сесійній залі засідань Житомирської міської ради (майдан ім. С.П. Корольова, 4/2)», - йдеться у повідомленні.




Список заявок з сайту міськради

Про який конкурс ідеться та що далі робитимуть зі списком ремонтів ліфтів, цікавимося у в. о. начальника управління житлового господарства міськради Ігоря Задорожного.

«Є рішення виконавчого комітету щодо порядку затвердження співфінансування капітальних ремонтів у житлових будинках міста. Відповідно до Порядку, у цьому році виділений 1 млн грн по напрямку «ліфти». У зв’язку з тим, що є в наявності видатки, ми оголосили конкурс між управителями та ОСББ, які подали 18 заявок до нашого управління. Ми їх оприлюднили, як передбачено порядком, і зараз усі ці суб’єкти господарювання готуються до конкурсу», - пояснив Ігор Задорожний 26 листопада.

З його слів, учасники конкурсу пропонуватимуть свій відсоток співфінансування, і чим вищим він буде, тим імовірніше вони отримають бюджетні кошти на капремонт ліфтів.

«Програмою відсоток співфінансування мешканців будинку закладений на рівні 30%, але кожен учасник конкурсу може запропонувати більше: 32, 35 чи навіть 50%. Другим ключовим фактором буде кількість гривень на 1 квадратний метр до площі будинку. Відповідно до цих двох показників ми сформуємо рейтинг учасників, розподілимо на 18 позицій і згори донизу будемо розподіляти цей мільйон, на скільки будинків вистачить: на 2, 5 чи 10», - сказав Ігор Задорожний.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради затвердили «Порядок проведення капітального ремонту у багатоквартирних будинках, розміщених в межах Житомирської міської ОТГ, на умовах співфінансування», відповідно до якого всі капітальні ремонти житлового фонду (внутрішніх мереж, заміна покрівлі, ліфтів) проводяться на умовах співфінансування: 70% - кошти міського бюджету та 30% - кошти мешканців.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році в Житомирі планували провести капремонт в 24 будинках ОСББ та відремонтувати ліфти в 329 багатоповерхівках. Перелік адрес тут.

У жовтні 2019 житомирянам пояснили, чому мешканці перших поверхів мають сплачувати за ліфт у багатоквартирному будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліфт капремонт конкурс Задорожний  
Матеріали по темі