Місто

Зарплати освітянам Житомира до кінця року будуть виплачені за рахунок резервного фонду та економії енергоносіїв, - Світлана Ольшанська

29 November 2019, 13:39

Житомирські освітяни можуть не хвилюватися – зарплату до кінця року вони отримають в повному обсязі.

Про це 29 листопада в коментарі Житомир.info повідомила заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська, зауваживши, що на зарплати, які освітянам потрібно виплатити у поточному році, не вистачає 26 млн грн.

Нагадаємо, в інтерв’ю заступниця мера з гуманітарних питань Марія Місюрова говорила, що будуть призупинені капітальні видатки з міського бюджету по галузі «Освіта», щоб виплатити заробітну плату освітянам до кінця 2019 року в повному обсязі.

«Я зараз не готова говорити про зупинення якихось капітальних видатків. В розподіл коштів по освіті Житомир не потрапив. (прем’єр-міністр 27 листопада повідомив про виділення додаткових коштів на зарплати вчителям та лікарям – ред.). Ці кошти ми не отримаємо, бо всього на область направили 5,8 млн грн, їх перенаправлять на райони. Але точно можу сказати, що всі зарплати освітянам до кінця року будуть виплачені. В нас ще є кошти в резервному фонді, також очікуємо економію в освіті по енергоносіях, бо осінь була тепла і канікули зимові вони починають раніше. Якщо цього буде недостатньо, то, можливо, будемо перекривати недостачу за рахунок капітальних видатків, але поки що мова про це не йде. Є вірогідність, що за рахунок субвенції з держбюджету ми повністю закриємо потребу в коштах на зарплати медиків до кінця поточного року. І тоді кошти від економії енергоносіїв в освітніх та медичних закладах зможемо направити на зарплати педагогічним працівникам. Крім того, в управлінні капітального будівництва є залишки коштів по об’єктах, тому, можливо, й не прийдеться призупиняти капітальні видатки», - зазначила Світлана Ольшанська.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 21 жовтня 2019 року недостатність коштів по Житомирській міській ОТГ на виплату зарплат освітянам становила 23,6 млн грн, медичним працівникам – 14,1 тис. грн. 15 листопада на засіданні міськвиконкому говорили, що освітяни Житомира отримають аванс за листопад в розмірі 40%, зарплати за цей місяць будуть виплачені вчасно, але місто очікує субвенцію з держбюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата вичтель освіта Ольшанська бюджет  
Матеріали по темі