Новини компаній

​Нормалізація процесу травлення: навіщо приймати Фестал

29 November 2019, 16:40

Поліферментні препарати — це багатокомпонентні лікарські засоби. Основною активною речовиною є панкреатин, що містить протеазу, ліпазу та амілазу. Комбіновані ферментні препарати також мають у складі рослинні ензими, вітаміни, жовчні кислоти та геміцелюлазу як Фестал Україна. Зазначені компоненти істотно змінюють фармакологічні властивості препаратів, що їх містять.

Усі ферментні препарати безрецептурні, широко рекламуються й активно використовуються хворими та здоровими людьми без призначення лікаря. Але ми радимо обов’язково отримати консультацію медика, перш ніж вживати ферменти для травлення.

Для чого потрібні ферменти

Більшість поліферментних лікарських засобів схожі між собою за фармакологічними властивостями. Зовсім не різняться інструкції до таких препаратів, котрі містять однакові показання та протипоказання. Однак деякі поліферментні препарати істотно відрізняються за складом, кількістю ферментів, наявністю або відсутністю додаткових компонентів, що суттєво впливають на показання до їхнього застосування у різних категорій хворих.

Основними показаннями для призначення ферментів в першу чергу є гострі та хронічні порушення процесів травлення і всмоктування у шлунку, тонкій кишці. Після шлунку їжа потрапляє до дванадцятипалої кишки, де розчиняється за допомогою ферментів підшлункової залози. Якщо їх недостатньо – виникають проблеми з травленням, котрі супроводжують важкість та біль.

У деяких випадках призначають комбіновані засоби, що містять жовч та геміцелюлазу, наприклад, Фестал. Жовчні кислоти змінюють дію медикаменту. Крім того, що буде нормалізовано процес травлення, препарат стимулює панкреатичну секрецію та жовчовиділення. Геміцелюлаза допомагає зменшити здуття.

У яких випадках призначають Фестал

У цілому комбіновані препарати, що містять екстракт жовчі, створюють оптимальні умови для швидкого й повного розщеплення білків, жирів та вуглеводів, сприяють переробці рослинної клітковини у порожнині тонкої кишки та нормалізують мікрофлору кишечника.

Серед найбільш поширених показань для вживання Фесталу такі:

  • хронічний панкреатит та інші порушення, що викликані нестачею травних ферментів
  • клінічний стан після резекції (видалення) шлунку
  • метеоризм
  • розлади кишечника
  • диспепсія

Детальну інструкцію щодо використання можна знайти на офіційному сайті www.festal.ua.

Коли слід приймати Фестал здоровим людям

Здорові люди можуть приймати Фестал або інші ферменти «на вимогу» перед вживанням жирної їжі, при одноманітному харчуванні, або навпаки вимушеному переході на незвичний раціон, наприклад, за системою All-Inclusive, та під час появи важкості у шлунку.

Препарати доповнюють дію власних ферментів та допомагають впоратися з великими обсягами їжі чи незвичними продуктами. Однак не варто сприймати ліки як дозвіл їсти що завгодно у будь-яких об’ємах. Препарати не можуть замінити збалансовану дієту. Фестал, зокрема, вживають для підготовки до рентгенологічного або ультразвукового дослідження органів черевної порожнини.

Ферментні препарати заслужено займають своє місце у домашній аптечці, та є обов’язковими супутниками на відпочинку чи у відрядженні. Але пам’ятайте, що самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я. Тому навіть безрецептурний Фестал потрібно вживати лише за приписом лікаря.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестал  
Матеріали по темі