Здоров'я

У житомирському «Ашані» 236 людей перевірилися на ВІЛ, результат одного тесту виявився позитивним

2 December 2019, 11:45

Житомирський обласний центр громадського здоров'я спільно з мережею гіпермаркетів «Ашан» та мережею «100% життя» – Мережа ЛЖВ» провів акцію зі швидкого, безплатного та анонімного тестування на ВІЛ. Акція проходила 1 грудня в гіпермаркеті «Ашан».

Про це 2 грудня у Facebook повідомила пресслужба Житомирського обласного центру громадського здоров'я.

Зазначено, що під час акції було протестовано 236 людей, серед них ВІЛ було виявлено у 1 особи.

«Соціальні працівники та медики провели консультацію для всіх зацікавлених, розповіли найважливішу інформацію про ВІЛ та як від нього захиститися. Тим, у кого результат тесту виявився позитивним, надали психологічну підтримку, розказали, як отримати лікування та жити повноцінним життям», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 листопада 2019 року пресслужба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на Міністерство охорони здоров’я анонсувала, що 1 грудня у гіпермаркеті «Ашан» працюватиме намет, у якому можна буде безкоштовно зробити тест на ВІЛ.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області станом на 1 листопада 2019 року зареєстровано 7193 особи з діагнозом ВІЛ-інфекція. В основному це люди віком від 25 до 49 років. Найбільше інфікованих ВІЛ/СНІД у Житомирі, Бердичеві, Коростені, Новоград-Волинському та Коростишівському районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВІЛ аналіз тест  
Матеріали по темі