Події

​На Хмельниччині 28-річний житель Житомирської області отримав 4 роки в’язниці за п’яне ДТП

4 December 2019, 09:46

28-річному водію з Житомирської області, який у Понінці сів за кермо п’яним, без прав, та допустив перекидання автомобіля з п’ятьма пасажирами у салоні, Полонський райсуд виніс вирок: 2 роки обмеження волі. Але, враховуючи те, що чоловік вчинив такі дії, перебуваючи на іспитовому терміні, за сукупністю вироків, суд визначив остаточне покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Про це 2 грудня повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

«Полонський районний суд визнав винним 28-річного уродженця Житомирської області у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (частина 1 статті 286 Кримінального кодексу України) і призначив йому остаточно 4 роки ув’язнення без позбавлення права керування транспортними засобами». – йдеться в повідомленні суду.

За вироком суду, автопригода сталася вдень 9 травня 2019 року у смт Понінка Полонського району. Водій на великій швидкості на ділянці заокруглення головної дороги з’їхав на узбіччя і перекинувся у кювет. У результаті одна з пасажирок отримала травму середнього ступеня тяжкості у виді перелому кістки на руці. Обвинувачений – без водійських прав, нетверезий (2,14 проміле), за кермом позиченої автівки; потерпіла – серед п’яти пасажирів легковика.

28-річний чоловік, який вже має 5 судимостей, свою вину у вчиненні ДТП визнав повністю. Пояснив, що сів за кермо автомобіля своєї знайомої п’яним, бо тій стало зле і вона попросила купити їй в аптеці ліки.

«Обвинувачений, характеризується за місцем проживання з негативної сторони, зловживає спиртними напоями, порушує громадський порядок, раніше притягався до кримінальної відповідальності, злочин вчинив під час іспитового строку. Згідно з даними досудової доповіді уповноваженого органу з питань пробації з оцінки статистичних та динамічних факторів, ризик вчинення обвинуваченим повторного злочину оцінюється як високий, виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк може становити небезпеку для суспільства (у тому числі для окремих осіб)», – аналізує суд.

І за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 КК України, призначає покарання у виді 2 років обмеження волі.

«На підставі ч.1 ст.71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднати невідбуту частину покарання, призначеного вироком Баранівського районного суду Житомирської області від 15 квітня 2019 року у виді 3 роки та 6 місяців позбавлення волі і за сукупністю вироків з урахуванням п. 1 б) ч.1 ст.72 КК України, визначити остаточне покарання у виді 4 роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами», – ідеться у вироку Полонського районного суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 житомирянину, який сів п’яним за кермо та відмовився від тесту на алкоголь, присудили 20 тис. грн штрафу і позбавили водійських прав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП суд п'яний алкоголь вирок  
Матеріали по темі