Події

​У Житомирській області поліція затримала на гарячому банду, яка вимагала у бізнесменів гроші за «спокійне життя»

6 December 2019, 09:36

У Житомирській області поліція затримала злочинну групу вимагачів.

Про це 5 грудня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області з посиланням на інформацію департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

«Погрожуючи фізичною розправою та створюючи штучні конфлікти, вони вимагали у підприємців гроші. Під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання членами організованої злочинної групи коштів у бізнесмена. При цьому у разі відмови фігуранти погрожували чоловікові фізичною розправою. Для «спокійного життя» підприємець мав передати вимагачам 100 тисяч гривень. А щоби останній не зміг звернутися до правоохоронців, змусили його написати розписку про повернення «боргу», - йдеться у повідомленні.

Попередньо встановивши дату, час та місце зустрічі потерпілого з учасниками злочинного угрупування, поліцейські затримали їх.

У середу, 4 грудня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Житомирській області Нацполіції, слідчі Новоград-Волинського відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури району за участю роти спеціального призначення поліції області затримали трьох активних учасників злочинного угрупування.

З місця події правоохоронці вилучили 20 тисяч гривень, які потерпілий, побоюючись фізичної розправи, передав фігурантам як частину неіснуючого боргу.

«Наразі трьох фігурантів затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їм підозри за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, в березні 2019 у Новограді-Волинському та Любарі під час спецоперації затримали банду вимагачів.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 2 січня 2019 в Бердичеві розшуківці та КОРДівці затримали групу вимагачів: троє місцевих жителів під приводом надуманих боргових зобов’язань витребували у місцевої жительки 12 тисяч гривень. Подробиці затримання банди тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банда вимагання бізнес рекет  
Матеріали по темі