Влада

​Візит Дмитра Разумкова до Житомира: відзнаки 95-ій бригаді, медикам та зустріч з противниками будівництва АЗС

9 December 2019, 16:51

9 грудня голова Верховної ради України Дмитро Разумков відвідав Житомир Розпочав свою робочу поїздку він з обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей. Там тет-а-тет поспілкувався з керівництвом закладу, а після відповідав на питання ліцеїстів про політику, реформи та війну.

Далі очільник парламенту разом з керівником області та депутатами оглянули, як працює обласний центр вертебрології. Під час зустрічі Дмитро Разумков вручив відзнаки трьом лікарям і подякував усім медпрацівникам за те, що повертають до життя наших бійців.

«Лікарі сьогодні - і ті, хто на фронті, і ті, хто в тилу, вибачте, - вони такі ж герої, мабуть, як і багато тих, хто пройшов фронт, і тих, хто його захищає. Багато з лікарів теж пройшли фронт і це теж правда, тому це важлива праця, без якої, мабуть, повернути людей і морально, і фізично, і психологічно до нормального життя дуже важко», – подякував голова Верховної ради України Дмитро Разумков.


Під час брифінгу для журналістів Дмитро Разумков прокоментував анонсовану зустріч у нормандському форматі, яка має відбутися, сьогодні, 9 грудня. Однак робити будь-які прогнози поки що відмовився.

«Тут не повинно бути політики та піару. Тут має бути державницька позиція, тому що я сподіваюсь, що після нормандської зустрічі ми зрушимо з мертвої точки, яка вже протягом багатьох років спостерігається, зрушимо цей процес. Це дасть дійсно змогу президенту завершити війну, припинити обстріли й поступово повернути тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Це лише частина, яку перед собою поставив і президент, і українська влада для того, щоб ми знову були в тих межах, в яких ми були у 2014 році. Дипломатія не завжди повинна бути публічною. Публічною дипломатія повинна ставати після того, як досягнуті позиції, в яких ми маємо рухатись. А напередодні перемовин це справа, кажучи російською мовою, «неблагодарная», – прокоментував голова Верховної ради України Дмитро Разумков.

Біля виходу з Центру вертебрології делегацію зустріли противники будівництва АЗС на проспекті Незалежності у Житомирі. Вони звернулися до голови Верховної ради України, аби той допоміг розв'язати їхню проблему.

«Сергій Кузьміних, депутат Верховної Ради, за якого, на жаль, особисто сам голосував, на зустрічі з мером і власником UPG, сказав, що заправка буде і ви пропонували нам погодитись на пропозицію UPG взять гроші на ОСББ. Нам говорили, що нічого не доб’ємось», – каже місцевий мешканець Олександр Літвінчук.

«Я бачив ваше колективне звернення. Я передам його колегам і зараз надам слово депутату і питання, на жаль, зараз не вирішу. Зараз можливості під'їхати туди немає, можливо, на зворотному шляху», – відповів голова Верховної ради України Дмитро Разумков.

«Коли було питання, я знайшов власника, він привіз документи і йому сказав: давайте зробимо так, що громадськість і ви поговорите, яка проблема... Ви приходили також на зустріч, яку збирав мер. З документами там будо все добре, він (ред. компанія UPG) переробив план, було 55 метрів. Він продемонстрував план, коли сиділи ви, я, забудовник, громадськість та мер. Мер сказав: давайте виділю вам нове місце і всі сказали: без проблем. Я взагалі виступив в ролі комунікатора, щоб заглушити цей конфлікт», – розповів народний депутат України Сергій Кузьміних.

«У нас буде тиждень роботи в округах, зустріньтесь, проведіть спілкування з усіма учасниками процесу, щоб ми розуміли, як далі діяти, й обов'язково запросіть міську владу, щоб ми їх не запрошували до себе», – звернувся голова Верховної ради України до народного депутата.

Зустріч з активістами тривала кілька хвилин. Після цього делегація відвідала останню локацію у Житомирі - 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду.

«Перш за все, хотів привітати зі святом, яке нещодавно минуло, та одночасно я хотів вас привітати з тим святом, яке наближається, адже 12 грудня - чергова річниця вашої бригади. Це славетна бригада і мені, як вихідцю з Житомирської області, дуже приємно сьогодні бути тут. Я хотів вам подякувати за той непростий шлях, який ви пройшли, за те, що сьогодні саме ви бороните територію нашої держави і за те, що в дуже важкі перші дні саме ви стояли і захищали Україну», – звертається до військовослужбовців голова Верховної ради України Дмитро Разумков.

На шикуванні очільник парламенту вручив колективу 95-ої бригади грамоту за заслуги перед українським народом та відзначив кількох військовослужбовців.

Фоторепортаж візиту голови Верховної ради до Житомирського обласного ліцею-інтернату, Центру вертебрології.

Фоторепортаж візиту до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Нагадаємо, згідно з анонсом Житомирської ОДА, далі голова Верховної ради мав відвідати кілька закладів у Бердичеві: фабрику одягу, центр позашкільної освіти ім. О. Разумкова та музично-драматичний театр на Європейській.

Як повідомляв Житомир.info, Дмитро Разумков як голова партії «Слуга народу» був у Житомирі 24 червня 2019 року: відвідав АТ Житомирський маслозавод «Рудь» та поспілкувався зі студентами і викладачами Державного університету «Житомирська політехніка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Разумков ВР  
Матеріали по темі