Економіка

У грудні ціна на газ для населення знизиться на 13%

10 December 2019, 16:21

«Нафтогаз» знизив на грудень ціну на газ для населення на 13% – до 4 277 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).

Про це 10 грудня повідомила «Економічна правда» з посиланням на пресслужбу «Нафтогазу».

«Незважаючи на те, що за результатами біржових торгів ринкова ціна газу на українському ринку за останній місяць не знижувалася, регульована ціна в грудні 2019 року знизилася відповідно до заявленої вартості розмитненого в листопаді газу», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, «Нафтогаз» пропонує гарантовану ціну, яка буде діяти з 1 січня 2020 року до кінця опалювального сезону.

Гарантована ціна зафіксована на рівні 5500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів).

«Ця пропозиція дозволить захистити побутових споживачів від різкого подорожчання газу, яке може відбутися в 1 кварталі 2020 року», – заявили у компанії.

Зазначається, що гарантована ціна на 12% нижче, ніж регульована ціна, за якою «Нафтогаз» продавав газ захищеним споживачам в січні-квітні 2019 року. Тоді оптова ціна для споживачів в рамках ПСО становила 6 236 грн за тисячу кубометрів.

«Кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів в кожному регіоні залежить від витрат на транспортування газу магістральними і регіональними газопроводами, а також від націнки газзбутів. З урахуванням поточних транспортних тарифів кінцева роздрібна ціна з ПДВ складе від 7,2 до 7,8 грн за куб. м газу (проти 8,5 грн за куб. м в 1 кварталі 2019 року)», – пояснили в «Нафтогазі».

Нагадаємо, 27 листопада 2019 року після завершення засідання уряду прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що зростання тарифів на газ до кінця опалювального сезону не буде.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2019 року «Житомиргаз Збут» інформував, що вартість газу для населення в листопаді зросла на 14,65%, а НАК «Нафтогаз України» переконував в листопаді ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на регульованих умовах (ПСО), складе 4 899,00 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат) і це найнижча з 2016 року ціна на газ для населення в листопаді.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ паливо  
Матеріали по темі