Місто

Як у Житомирі «переселяли» 17-метрову блакитну ялину на майдан Корольова

10 December 2019, 16:48

10 грудня блакитну ялину завдовжки 17 метрів, яка росла біля Житомирського міського ліцею №25 зрізали та встановили на майдані Корольова на новорічні свята.

Близько 10:00 ранку територію навколо головного входу в навчальний заклад огородили та зняли електричні мережі, які були розташовані біля верхівки ялини. Після цього дерево закріпили за допомогою крану, а працівники КП «Зеленбуд» спиляли стовбур. Аби при транспортуванні не пошкодити, гілки перев'язали та завантажили на машину.

«‎Були складні умови зрізання ялинки. По-перше, вона розміщена дуже близько до будівлі, по-друге, електромережа. Напередодні перед зрізанням домовилися з «Міськсвітлом» на проведення робіт по зніманню їх електромереж і, в принципі, всі підготовчі роботи були здійснені вчора. Часу на зрізання ялини нам знадобилося близько 2 годин, залучили 10 людей»‎,- розповів в.о. директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Волокіта.


Близько 14:00 головну ялинку міста встановили на майдані Корольова.

Журналісту Житомир.info вдалося дізнатися від в.о начальника управління культури Житомирської міської ради Наталії Марчук, що до кінця тижня ялинку планують прикрасити минулорічними та новими іграшками. Урочисте запалення вогнів на блакитній красуні планується 19 грудня о 19:00.

Нагадаємо, у листопаді 2019 стало відомо, що головним новорічним символом Житомира стане блакитна 17-метрова ялинка, яка росте біля ліцею №25. 20 листопада міськвиконком надав дозвіл КП «Зеленбуд» зрізати блакитну ялину, яка росте впритул до вікон міського ліцею.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році вперше за останні 11 років головна новорічна ялинка Житомира була не штучна: на майдані Корольова встановили та прикрасили живу ялинку, яка раніше росла на території дитячого садочка № 37 «Ластівка». Історію головної новорічної ялинки Житомира починаючи з 2007 року дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка Новий рік ліцей Зеленбуд  
Матеріали по темі