Події

​У Житомирі суд виніс вирок хлопцю, який здав у ломбард позичену ігрову приставку

11 December 2019, 13:38

Корольовський райсуд Житомира виніс вирок 20-річному хлопцю, який взяв в оренду ігрову приставку та заніс її до ломбарду.

Про це 10 грудня повідомила пресслужба Корольовського районного суду міста Житомир.

«Корольовським районним судом м. Житомира визнаний винуватим громадянин О. у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що за допомогою акаунту в соціальній мережі «Інстаграм» хлопець знайшов оголошення щодо надання в оренду ігрової приставки SONY PlayStation 4.

У нього виникло бажання заволодіти чужим майном шляхом обману. Так, він телефоном домовився про зустріч із автором оголошення, на якій попросив ігрову приставку SONY PlayStation 4 в оренду, запевнивши, що після закінчення строку оренди, поверне техніку.

Проте хлопець здав її до ломбарду ПТ «Ломбард «Заставно-кредитний дім».

«Такі дії житомирянина кваліфіковано умисними діями, які виразились у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 190 Кримінального Кодексу України», - повідомили в суді.

У ході розгляду справи між обвинуваченим і потерпілим укладено угоду про примирення. Згідно з угодою обвинувачений визнав свою вину та відшкодував спричинену шкоду.

«З урахуванням всіх доказів, суд затвердив угоду про примирення між обвинуваченим та потерпілим. Визнав винним 20-річного хлопця у вчиненні злочину та призначив покарання у виді штрафу, що складає 850 гривень. Крім того, з обвинуваченого стягнуто на користь держави процесуальні витрати в розмірі 628, 04 грн», - повідомили в пресслужбі суду.

Як повідомляв Житомир.info, 34-річного житомирянина підозрюють у шахрайствах, вчинених відносно своїх знайомих, у яких він впродовж 2 років «позичив» 6,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок шахрайство приставка  
Матеріали по темі