Місто

​У свій день народження в житомирській 95-ій бригаді показали, яку техніку та озброєння мають десантники

12 December 2019, 16:58

27-у річницю з дня створення відзначає славетна 95-а окрема десантно-штурмова бригада. У свій день народження на місці дислокації (за адресою проспект Миру, 39) влаштували «День відкритих дверей». Відвідувачам розповідали про героїчні подвиги еліти десантно-штурмових військ.

«Сьогодні дуже знаменна дата для нашого всього особового складу та для особового складу, який проходив службу у нашій бригаді. 27 років пройшло з дня створення нашої частини. Бригада щоденно вносить свій вклад у захист Батьківщини, розвиток бойової готовності. Наші підрозділи брали участь у найзапекліших боях на сході країни, починаючи від самого початку антитерористичної операції й наразі в операції об'єднаних сил. Звільняли такі міста, як Слов’янськ, Торецьк та багато інших населених пунктів. Здійснювали під керівництвом генерала-лейтенанта Забродського найдовший у військовій історії світу рейд тилами противника на сході країни»‎, - зазначив офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 95-ї ОДШБр Дмитро Антропов.


Військові з гордістю демонструють бойову техніку вітчизняного виробництва.

«Це пульт дистанційного керування, а це сама ракетна установка, називається - протитанковий керований ракетний комплекс Стугна. Призначений для враження легкоброньованих та броньованих цілей. Вражає ціль на відстані до 5 км. Пробиває броню 800 мм. Це українське виробництво, на озброєнні нашої армії з 2013 року»‎, - розповідає старший солдат Володимир Сябрук.

«Це Зброяр Z-10 розробка України, місто Київ, у 2018 році була замінена стара гвинтівки СВД Драгунова. Зараз ми навчалися тут в Житомирі, курси «Школа снайперів». Хто пройшов курс, освоїв гвинтівка, яку він заробив своїм трудом та досвідом, адже він довів, що таке «Сила, Відвага, Честь!»‎, - каже старший солдат Григорій Євинок.

Головний атрибут є парашут і кожен десантник вправно ним володіє, - зауважив головний сержант роти десантного забезпечення 95-ї ОДШБр Олександр Охремчук.

«Будь-яка людина, яка прийшла служити до лав 95-ї бригади, навчається самостійній укладці, адже кожен десантник самотужки укладає парашут для себе, а також навчається здійснювати стрибки. Всі тренуються та підтримують себе у бойовій формі, завжди готові до виконання бойових завдань. В 13-ому батальйоні є група посиленого реагування, яка кожного дня чергує і завжди готова одягти парашут та вирушити у будь-яку точку країни в перші ж секунди»‎, - розповів головний сержант роти десантного забезпечення 95-ї ОДШБр Олександр Охремчук.

Подивитися, чим живе 95-а окремо десантно-штурмова бригада, прийшли дорослі з дітьми, студенти та ті, хто колись проходив військову службу.

Нагадаємо, 12 грудня в Україні відзначають День сухопутних військ Збройних Сил України, ця дата також є днем створення легендарної 95-ї бригади.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2019 року в другу річницю створення Десантно-штурмових військ України у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді в Житомирі відбувся «День відкритих дверей».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада ДШВ десантник  
Матеріали по темі