Місто

У Житомирі відзначили День народження 95-ї бригади

12 December 2015, 14:48

12 грудня в Україні відзначають День сухопутних військ Збройних Сил України, а Житомирська область – ще й день створення легендарної 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Як повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації, цього дня для бійців 95-ки організували урочистості у кінотеатрі «Україна». Військові отримали почесні грамоти від облдержадміністрації, відзнаки «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня, іменні годинники, грамоти виконкому Житомирської мерії та цінні подарунки.

Після урочистої частини бійців запросили до перегляду фільму.

За інформацією у Вікіпедіії, 95-а окрема аеромобільна бригада — військове з'єднання аеромобільних військ України, що за входить до складу Збройних сил України. Військова частина сформована у 1993 році як 95-й навчальний центр підготовки молодших спеціалістів аеромобільних військ відповідно до директиви Генерального штабу Збройних Сил України від 12 грудня 1992 року. Реорганізована у 95-у окрему аеромобільну бригаду в 1996 році.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2014 року легендарні житомирські «кіборги» розповіли, як воювали в Донецькому аеропорту. Напередодні Нового 2015 року житомирські бійці записали привітання для земляків та всіх українців. 17 лютого 2015 року в Житомирі відкрилася фотовиставка офіцера 95-ї ОАМБр Валерія Логінова (позивний «Аскольд»). Влітку 2015 року військові житомирської 95-ки отримали ордени з нагоди річниці звільнення Слов’янська і Краматорська. До Дня Збройних сил України 6 грудня 2015 року волонтери "Повернись живим" разом із ТСН.ua створили проект "Кіборги. Рік потому". Житомир.info зробив відеокнигу пам'яті загиблих у АТО бійців 95-ї бригади.

Фото ОДА

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі