Новини компаній

​Які бувають карнизи для штор: види, матеріали і особливості кріплення - розповідає «Карнизний Гуру»

16 December 2019, 11:53


Оформлення інтер'єру не обходиться без підбору штор і конструкції, яка їх утримує. Зараз карнизи для штор, крім утилітарного призначення, виконують і декоративну функцію. Існує безліч варіантів цих конструкцій, так що іноді буває складно визначитися з вибором.

Функції та особливості карнизів для штор

Карниз - це пристрій для кріплення тюлю, штор та ламбрекенів. Також це важливий елемент інтер'єру, який прикрашає приміщення, дає можливість підкреслити певну стилістику або доповнити вікно яскравим акцентом. Виготовляють його з різних матеріалів, які впливають на загальне сприйняття оформлення приміщення. В інтернет-магазині «Карнизний Гуру» ви знайдете класичні, оригінальні і сучасні карнизи, які підійдуть для оформлення вікон різного розташування.

Види карнизів за способом кріплення

Виділяють кілька видів карнизів для штор - в залежності від способу кріплення до поверхні, матеріалу виготовлення та зовнішнього вигляду. Спосіб кріплення конструкції передбачає монтаж до стіни або стелі.

Найбільш популярні настінні карнизи - вони простіше в монтажі, їх можна встановити в приміщеннях, де обладнані натяжні стелі, і в будь-якій кімнаті:

  • в спальні;
  • в дитячій;
  • в залі;
  • у кабінеті;
  • на кухні.

За допомогою настінних карнизів можна приховати висоту стін у вузьких і високих кімнатах.

Якщо стелі в приміщеннях низькі - краще вибирати стельові карнизи, які монтуються в ніші або за стельовим багетом. Для них часто необхідно формувати спеціальну нішу. Вони візуально збільшують простір і надають додаткові можливості зонування.

Види за матеріалом виготовлення

Залежно від матеріалу розрізняють кілька основних видів карнизів:

  • дерев'яні;
  • металеві;
  • алюмінієві;
  • пластикові.

При виборі карниза з того чи іншого матеріалу слід враховувати, як він впишеться в обрану концепцію інтер'єру приміщення. У нашому інтернет-магазині представлені зручні та стильні карнизи, з якими ви зможете втілити найоригінальніші ідеї по оформленню інтер'єру.

Дерев'яні моделі - класичний варіант з натурального матеріалу, який підходить для будь-яких кімнат. Вони міцні і мають відмінні естетичні характеристики. Використання тону, лаку і фарби дозволяє надати конструкції вид деревини різних відтінків.

Металеві карнизи - одні з найбільш надійних. Їх виготовляють з різних металів, сплавів, на які наносяться покриття для захисту від корозії та пошкоджень. На поверхню наносять шар для імітування стали, бронзи, срібла або золота. Ковані карнизи є різновидом металевих і доповнюються фігурними наконечниками.

Легкі, але міцні алюмінієві конструкції зараз користуються великою популярністю. При установці алюмінієві карнизи можна зігнути в потрібному напрямку, тому вони знаходять широке застосування при оформленні об'єктів інтер'єру і віконних прорізів нестандартної форми.

Пластикові карнизи за рахунок з'єднувальних елементів можна змонтувати будь-якої довжини. Вони виробляються з міцних матеріалів, а спеціальні декоративні накладки часто імітують натуральні матеріали (дерево, метал). Кутові деталі дають можливість монтувати пластикові карнизи напівкруглої форми. Вони коштують недорого і прості в установці.

Зовнішній вигляд карнизів

Більш традиційний тип - круглі трубчасті карнизи, які легко вписуються в будь-який інтер'єр. Вони бувають різними за розміром, кольором, а за стилем - від класичних до сучасних варіантів. Зустрічаються однорядні, дворядні і навіть трьохрядні моделі зі штангами однакового або різного розміру, розташованими паралельно. Штанги доповнюють наконечниками - флерон.

Оригінальні квадратні карнизи виглядають дуже сучасно і незвично, підходять до інтер'єрів в стилі класика, модерн, хай-тек. Їх направляючі профілі, квадратні в перетині, роблять гладкими для легкого ковзання кілець (квадратної форми). Наконечники доповнюються різьбленням або незвичайним декором.

Електрокарнізи

Функціональні сучасні електрокарнізи підходять для всіх видів штор. Вони бувають розсувного або підйомного типу, є моделі з автоматичним приводом. Вони коштують значно дорожче звичайних, але дуже зручні в експлуатації. На електрокарнізи можна підвішувати як прості завіси для вікна, так і багатошарові складні драпірування для оформлення всього отвору. Ці конструкції дуже зручні, якщо в будинку багато вікон. Для відкривання-закривання гардин досить скористатися пультом дистанційного керування або заздалегідь налаштувати таймер.

Які пристосування краще

Не можна однозначно відповісти на питання, які карнизи краще, а які гірше. Кожен вид по-своєму гарний для того чи іншого інтер'єру, кімнати. Підбираючи, потрібно також орієнтуватися на те, якого ефекту хочете досягти, враховувати типи вікон і штор. Так, для простих штор підходять будь-які види карнизів. Трубчасті краще виглядають в кімнатах з високими стелями. А в приміщеннях з низькими бажано встановлювати стельові. Для штор з ламбрекенами необхідно вибирати струнні або рейкові карнизи.

Правила вибору

Вибираючи пристрій для кріплення штор, слід орієнтуватися на пропорції і геометрію віконного отвору, стиль оформлення кімнати та її розміри. Щоб зрозуміти, які карнизи найзручніші саме для вашого випадку - враховуйте фасон штор і вагу тканини, кількість завіс, функціональні особливості конструкції. Так, для щільної тканини краще встановити металеві, а для легких штор - пластикові.

Популярні бренди

У нашому каталозі представлені карнизи відомих брендів, які своєю якістю і цікавим дизайном заслужили визнання у покупців. У нас ви знайдете вишукані ковані карнизи Sundeco різноманітного дизайну з високоякісних матеріалів. Є пластикові стельові і настінні металеві карнизи Plastidea, чиє відмінну якість поєднується з привабливими цінами. Пропонуємо також функціональні електрокарнізи Torro будь-якого розміру.

На сайті є карнизи для штор Marcin Dekor сучасного дизайну і елегантного стилю; профільні однорядні і моторизовані карнизи Forest; конструкції для римських штор Coulisse. Можна вибрати карнизи з різноманітного спектра виробів Guzzi, в тому числі ковані, а також аксесуари з латуні і нержавіючої сталі. Доступні за ціною моторизовані карнизи Infinity.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі