Місто

​Житомиряни розповіли про сімейні традиції святкування Дня святого Миколая

19 December 2019, 16:10

Щороку малеча та навіть дорослі з нетерпінням чекають день, коли до них завітає святий Миколай. Адже у зимові свята хочеться вірити у диво та від подарунків під подушкою ніхто не відмовлявся. Крім цього, таке свято це ще один привід зібратися всією родиною, ми поцікавилися у житомирян, які вони мають сімейні традиції, пов'язані зі святим Миколаєм.

«До нас приходить внучка і ми разом ходимо на ялинку», - каже Ольга.

«Збираємося ввечері за вечерею, за родинним столом. Дітям подарунки: солодощі, іграшки, частування», - ділиться Наталія.

«Ми вішаємо шкарпетки, як в Америці, і ховаємо туди подарунки для всієї сім’ї. Вранці прокидаємося, дістаємо ці шкарпетки, подарунки та даруємо один одному та вітаємо зі святом. Потім всі разом снідаємо та відпочиваємо», - говорить Марія.


«Обов’язково є – подарунки кожному і вітання. Подарунки внучка вже отримала і зараз йдемо до ялинки, дізнатися коли буде відкриття», - ділиться Галина.

«На день святого Миколая немає, зазвичай на Різдво Знаєте, як раніше був лише Новий Рік, а це останні роки всі "Миколайчика" почали святкувати і у садочках. Але зранку просинаємося під подушкою шукаємо подарунки для дітей, це море захвату, вони настільки чекають цього "Миколайчика", пройшов "Миколайчик" і рахують дні скільки залишилося до Нового Року», - каже Тетяна.

Нагадаємо, урочисте запалення вогнів на головній ялинці плануються 19 грудня об 19:00 год на майдані Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: святий Миколай традиції подарунки діти  
Матеріали по темі