Суспільство

​У Житомирській області майже 700 дітей виховуються у будинках сімейного типу та прийомних сім’ях

20 December 2019, 14:59

В 11 районах Житомирської області працює 41 дитячий будинок сімейного типу. Всього у будинках виховується 272 дитини. Також в області є 184 прийомні сім’ї, в яких проживає 362 дитини.

Інформацію про дитячі будинки та прийомні родини розміщена на інтерактивних картах, які розробила команда Міністерства соціальної політики України.

«Карти містять інформацію щодо кількості зазначених сімей, дітей, які в них проживають, у розрізі областей, районів, деяких ОТГ. Карти дають можливість використовувати статистичні матеріали для аналітичної роботи фахівцями, що працюють у сфері захисту прав дітей, розвитку сімейних форм виховання. Крім того, це нагода для керівників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування зробити елементарний порівняльний аналіз стану справ у власному регіоні та у інших містах і районах України для планування створення нових дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей», – повідомляють на Урядовому порталі.

На картах зазначено, що найбільше дитячих будинків сімейного типу у Житомирському районі – 5 (36 дітей). 4 у Новоград-Волинському районі (28 дітей), 3 в Пулинському районі (20 дітей), 3 в Любарському районі (18 дітей), 3 в Брусилівському районі (16 дітей), 2 в Радомишльський район (12 дітей), 2 в Ружиинському районі (15 дітей), 2 в Андрушівському районі (12 дітей), 1 в Олевському районі(9 дітей), 1 в Баранівському районі (5 дітей), 1 в Романівському районі (9 дітей),1 в Малинському районі (5 дітей).

Прийомних сімей в області 184, в них виховується 362 дитини. Найбільшу у Житомирі та районі – 22 (37 дітей). Детальну інформацію про кількість прийомних сімей можна переглянути на карті.

Як повідомляв Житомир.info минулого року у Житомирській області функціонували 39 в дитячих будинків сімейного типу, в яких виховувались 264 дитини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячі будинки діти сім'я? 
Матеріали по темі