Політика

На виборах в ОТГ Житомирської області депутатами стали самовисуванці, представники «Батьківщини» та «Слуги народу»

23 December 2019, 11:46

На перших виборах в Старосілецькій об’єднаній територіальній громаді Коростишівського району, які відбулися 22 грудня 2019 року, мандати депутатів отримали самовисуванці, кандидати від ВО «Батьківщина» та партії «Слуга народу».

Про це 23 грудня Житомир.info повідомила голова Старосілецької сільської виборчої комісії Людмила Гарбарчук.

З 22 мандатів депутатів новоствореної ОТГ 10 отримали самовисуванці, 8 – представники ВО «Батьківщина», 3 – партії «Слуга народу», а в одному окрузі 12 січня відбудуться перевибори, бо там самовисуванець і кандидат від «Слуги народу» отримали однакову кількість голосів – по 29.

Щодо голови ОТГ, то переможцем став Куцаківський Олег Григорович, який до цього був головою Старосілецької сільської ради: за нього віддали 1437 голосів.

«Всього проголосували 2649 виборців, 58 бюлетенів визнані не дійсними», - сказала голова виборчкому.

Нагадаємо, 22 грудня проходили перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах у 21 регіоні України. Загальна явка виборців на виборах у Старосілецькій ОТГ склала 67,09%. За інформацією пресслужби Центрвиборчкому, станом на 15:00 год. 22 грудня Житомирська область була лідером за явкою виборців: у Старосілецькій сільській ОТГ явка склала 54%.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській облдержадміністрації 3 грудня 2019 року відбулося обговорення процесу завершення децентралізації області: сьогодні 68% Житомирщини покрито об’єднаними територіальними громадами, в яких проживає 70% населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ОТГ  
Матеріали по темі