Місто

За реконструкцію житомирського дитсадка, яку почали в 2014 році, УКБ заплатить ще майже 16 млн грн

24 December 2019, 15:30

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради заплатить ще 15 млн 986 тис. 465 грн ПРБВ «Комунальник» за реконструкцію приміщень дошкільного навчального закладу №32 по вулиці Якубовського,10 в місті Житомирі (коригування).

Повідомлення про початок переговорної процедури з ПРБФ «Комунальник» замовник 11 грудня опублікував на ProZorro.

В інформації про предмет закупівлі зазначено, що роботи мають бути виконані до 1 вересня 2020 року, фінансування – за кошти державного та місцевого бюджетів.

Управління капітального будівництва обґрунтувало застосування переговорної процедури потребою здійснити закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами чи послугами, якщо заміна попереднього постачальника (виконавця робіт, надавача послуг) може призвести до несумісності або виникнення проблем технічного характеру, пов’язаних з експлуатацією та обслуговуванням.

Начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов 24 грудня в коментарі Житомир.info зазначив, що це додаткова угода під кінець року, там великий фронт роботи, зокрема – роботи з благоустрою.

Загальна сума, яку отримає ПРБФ «Комунальник» після підписання зазначеного договору, становитиме 36 млн 408 тис. 637 грн.

Крім цього, ще 609 тис. 557 грн управління капітального будівництва вже заплатило за технічний нагляд та проєктні роботи: за технічний нагляд об’єкту 161 тис. 462 грн отримав ФОП Голик В. А., за коригування проєктно-кошторисної документації та проведення проєктних робіт заплатили Житомирській філії Державного науково-дослідницького проектно-вишукувального інституту «НДІпроектреконструкція» 162 тис. 168 грн та 285 тис. 924 грн, відповідно.

Тобто, загальна сума за роботи по реконструкції дитсадка №32 становить 37 млн 18 тис. 194 грн.

Будівля ДНЗ №32 у Житомирі була зведена більш як 40 років тому. Типовий проєкт садочка не передбачав окремих спалень, тому його так і не ввели в експлуатацію. Проєкт добудови та реконструкції цього навчального закладу був включений до плану заходів з реалізації стратегії регіонального розвитку. Ним передбачалося виконання повного комплексу робіт для відновлення повноцінної роботи дошкільного закладу, в тому числі – придбання меблів та обладнання. Розраховували, що в дитсадку виховуватиметься 100 дітей і будуть працевлаштовані 40 працівників освіти.

Зазначимо, що ПРБФ «Комунальник» реконструювати приміщення дошкільного навчального закладу №32 розпочав ще в лютому 2014 року, підписавши договір з управлінням капітального будівництва вартістю 10 млн 368 тис. 492 грн.

У 2015 році передбачене договором фінансування було освоєне в повному обсязі, проте внаслідок зміни проєктних рішень та здорожчання вартості будівельних матеріалів, передбачений проєктом комплекс робіт не було виконано, у зв’язку із чим виникла необхідність у коригуванні проєкту.

У серпні 2016 року управління капітального будівництва через переговорну процедуру уклало ще один договір на реконструкцію дошкільного навчального закладу №32 вартістю 10 млн 53 тис. 680 грн. Тоді роботи мали б завершитися до 31 грудня 2016 року, однак тривають і досі.


У системі ProZorro опубліковано лише повідомлення про продовження строку дії, однак додаткову угоду замовник не опублікував, як і ще три додаткові угоди.

Уже в жовтні поточного року замовник закупівлі опублікував п’яту додаткову угоду, у якій у зв’язку із виділенням фінансування УКБ має заплатити в поточному році ПРБФ «Комунальник»- 7 млн 490 тис. 806 грн. Нагадаємо, 22 липня т. в. о . голови ОДА Ярослав Лагута підписав розпорядження про внесення змін до переліку проєктів, які реалізовуватимуться в 2019 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку: додали ще дев’ять проєктів, серед яких – реконструкція дитячого навчального закладу №32 (7 млн 875 тис. грн з ДФРР).

«У 2016 році було припинено фінансування і три роки об’єкт, в цьому році нам виділили кошти з ДФРР, тому роботи почали продовжуватися. Через те, що до кінця року фірма не встигала завершити роботи, вони перенесуться на наступний рік», - пояснив начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

11 грудня управління капітального будівництва підписало ще одну додаткову угоду, вже шосту, на покращення якості предмета закупівлі.

ПРБФ «Комунальник» заснована в 1995 році, її власник і керівник – Андрій Миколайович Корзун. Статутний капітал – 19 тис. 700 грн, основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. У Житомирі ця фірма реконструювала стадіон «Спартак».

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2013 року мер Житомира Володимир Дебой розповідав, що за кошти міста виготовлена проєктно-кошторисна документація по відновленню дитсадка №32, вартість його реконструкції тоді оцінювали в 12 млн 700 тис. грн. Перший тендер на реконструкцію дитсадка, в якому перемогла фірма «Комунальник», провели ще за часи мера Дебоя.

У листопаді 2015 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відвідав дитсадок №32 у Житомирі, де за 11,4 млн грн державних коштів та 1,2 млн грн коштів місцевого бюджету розпочалася реконструкція будівлі. Згодом Машковський пригрозив замінити підрядника через затягування ремонтних робіт. На брифінгу 28 серпня 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що відкрити дитячий садочок №32 планують у 2019 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ дитсадок реконструкція підрядник Глазунов  
Матеріали по темі