Здоров'я

Уряд хоче впорядкувати обіг електронних сигарет та заборонити їх куріння в громадських місцях

24 December 2019, 16:29

Уряд на своєму засіданні 24 грудня ініціював зміни до законодавства, що впорядковують обіг електронних цигарок в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

«Прирівнюємо електронні сигарети та новітні тютюнові вироби (тютюнові вироби для електричного нагрівання) до інших тютюнових засобів. Обіг таких цигарок має регулюватися відповідно до законодавства України», - наголосив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, на електронні сигарети та новітні тютюнові вироби будуть поширені обмеження щодо реклами. Також пропонується заборонити паління таких цигарок у громадських місцях та наносити відповідне маркування.

«Це європейська практика у сфері регулювання обігу тютюнових виробів. Крім того, маємо охороняти здоров'я українців від шкідливого впливу тютюну», - підкреслив глава Уряду.

Нагадаємо, за 9 місяців 2019 року в Житомирській області поліція задокументувала майже 350 адміністративних правопорушень, учинених підлітками, третина – це куріння у заборонених місцях.

Як повідомляв Житомир.info, з 16 грудня 2012 року в Україні набув чинності закон про повну заборону куріння в громадських місцях, включаючи приміщення закладів ресторанного господарства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ цигарка куріння  
Матеріали по темі