Події

У новорічну ніч до житомирських лікарень доставили чотирьох нетверезих підлітків

2 January 2020, 14:33

У Житомирській області поліцейські зареєстрували до десятка подій з дітьми у новорічні свята.

Про це 2 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області

«Найбільше із зареєстрованих подій трапились в обласному центрі й були пов’язані із безконтрольністю з боку батьків за святкуванням підлітками Нового року. Ще три випадки стосувались розшуку неповнолітніх. З родинами нині працюють ювенальні поліцейські», – йдеться у повідомленні.

1 січня поліцейські зареєстрували 5 повідомлень про доставляння до медичних закладів підлітків у стані алкогольного сп’яніння.

За словами 12-річного житомирянина, якого батьки відпустили святкувати Новий рік із друзями, у компанії він вволю вживав пиво і слабоалкогольні напої. Від того дитячому організму дуже скоро стало зле, і хлопчика доставили до лікарні, де медики привели його у задовільний стан.

Того ж дня правоохоронцям довелося ще кілька разів побувати у лікарняних закладах через подібні повідомлення.

«Так, під час встановлення обставин отруєння алкоголем 13-річної дівчини з’ясувалось, що школярка разом із подружкою-однокласницею у новорічну ніч пішли на прогулянку Житомиром. Однак нові знайомства у центрі обернулись для обох вживанням міцних алкогольних напоїв. Знайшли дівчат майже у безпорадному від спожитого стані батьки однієї із подружок. Медикам довелось приводити до тями обох тинейджерок», – розповідають у поліції.

Водночас правоохоронці дізнались про доставляння у лікарню обласного центру ще одного юнака з тими ж симптомами. Як з’ясувалось, 16-річний студент одного із навчальних закладів міста під час святкування з друзями вживав самогон, після чого його стан різко погіршився. На щастя, лікарі вчасно допомогли хлопцеві справитись із наслідками недитячого частування.

Нині за всіма вказаними фактами тривають відповідні перевірки. За їх результатами у двох із вказаних випадків стосовно батьків підлітків правоохоронці уже склали адміністративні протоколи за ст. 184 (Неналежне виконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків по вихованню дітей) КУпАП.

Прикрий випадок новорічної ночі стався й на Коростенщині. У багатодітній родині 10-річний хлопчик випив чарку зі спиртом, розведеним газованим напоєм, що стояла на столі. Дитину одразу ж доставили до лікарні, де нормалізували її стан. Наразі із родиною працюють ювенальні поліцейські.

Також у період з 31 грудня 2019 року по 1 січня 2020-го правоохоронці зареєстрували три повідомлення про зникнення неповнолітніх. Напередодні Нового року у Житомирі батьки-коростенці «загубили» 8-річного сина поблизу торговельно-розважального центру. На хлопчика без догляду дорослих звернули увагу люди на зупинці громадського транспорту і повідомили правоохоронців. Спільними зусиллями вдалося швидко знайти рідних дитини.

Уже 1 січня поліцейські розшукали 10-річного жителя Житомирського району та 13-річного – Радомишльського. Обидва хлопці мали свої плани щодо святкування, однак батькам про це не повідомили. Знайшли підлітків у селах, де проживають їхні бабусі.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 7 серпня 2019 року до Пулинської районної лікарні Житомирської області було доставлено двох дітей, 2010 та 2011 років народження, з попереднім діагнозом «отруєння алкоголем». Згодом стало відомо, що двох братиків на рік заберуть від матері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підліток алкоголь сп'яніння Новий рік  
Матеріали по темі