Події

​У Житомирській області поліція оголосила про підозру пасажиру, який угнав автомобіль і сховав його у лісі

13 January 2020, 09:47

За незаконне заволодіння ВАЗівкою жителю Коростишівського району загрожує до 5 років ув’язнення.

Про це вранці 13 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Днями слідчі Радомишльського відділення поліції повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом 35-річному чоловікові. У ході досудового розслідування встановлено, що він, скориставшись ситуацією, угнав автомобіль знайомого, який згодом заховав у гущавині лісу», - йдеться у повідомленні.

Події сталися у середині грудня. До поліції звернувся житель Брусилівського району із відповідною заявою.

У ході перевірки інформації з’ясувалось, що близько 22:00 у с. Кочереві Радомишльського району у потерпілого сталася дорожньо-транспортна пригода. Не впоравшись з керуванням, він зіткнувся з огорожею двох домогосподарств села. Допоки чоловік вийшов з салону, щоб оглянути ушкодження авто, його пасажир пересів за кермо та розпочав рух ВАЗівкою. На намагання власника машини його зупинити угонщик не відреагував, а поїхав геть.

«Транспортний засіб із механічними пошкодженнями та без автомагнітоли поліцейські розшукали наступного ранку неподалік села, де проживає зухвалий пасажир. Із потерпілим вони були наглядно знайомі і того вечора він взявся підвезти його додому до с. Квітневого Коростишівського району, а натомість потрапив в автопригоду», - розповіли правоохоронці.

Підозрюваного у незаконному заволодінні чужою автівкою правоохоронці розшукували у рамках розпочатого кримінального провадження.

«Відносно цього чоловіка у січні 2019 року було ухвалено рішення суду щодо позбавлення волі з іспитовим терміном за вчинення хуліганства. Зважаючи, що за випробувальний період він вчинив нове кримінальне діяння, тепер йому загрожує реальне ув’язнення», - прокоментував т.в.о. начальника Радомишльського ВП Олександр Кириченко.

Певний час підозрюваний переховувався: вдома не з’являвся, постійного місця роботи й раніше не мав. Однак розшуківці все ж затримали чоловіка та доставили до відділку для отримання свідчень по справі. За місцем його проживання у ході слідчих дій було вилучено викрадені з чужої машини речі.

Санкція ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ передбачає відповідальність до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 року в Лугинському районі «липовий» майор спецслужб викрав вантажівку з лісгоспу в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон ВАЗ ДТП  
Матеріали по темі