Місто

У Житомирі провели опитування серед багатодітних матерів та з’ясували, які потреби для них є найактуальнішими

13 January 2020, 16:14

Переважній більшості багатодітних матерів у Житомирі важко знайти час для себе. Саме власний вільний час є найбільшою потребою багатодітних матерів міста. Такі результати показало опитування.

Про це йдеться у публікації на сайті Житомирської міської ради від 13 січня.

Зазначено, що відбулося засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності, під час якого було презентовано дослідження потреб багатодітних матусь м. Житомира. Дослідження проводилося в рамках проєкту «Житомирська міська ОТГ – територія рівних можливостей», який реалізується за участі управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, ЖОМГО «Паритет» за фінансової підтримки БФ «Український жіночий фонд».

За словами голови ради ЖОМГО «Паритет» Наталії Тарасенко, участь в опитуванні узяли більше 400 жінок.

«Аналіз пільг і допомог, які отримують багатодітні сім’ї у м. Житомирі, котрі надаються за рахунок державного та місцевого бюджету, показав, що вони спрямовані виключно на дітей (за винятком виплати при присвоєнні почесного звання «Мати-героїня»)», – зазначено у повідомленні.

У результаті дослідження з’ясувалося, що майже 90,0% опитаних жінок підпорядковують свої інтереси інтересам дітей або сім'ї.

Інфографіка з сайту міськради

«Дослідження виявило, що найбільшими потребами багатодітних матерів є вільний час для себе (80-90,0%), спілкування (70-80,0%). Такі результати спостережено у всіх вікових категоріях та незалежно від кількості дітей. Актуальною потребою також є професійне навчання (60-70,0%). Проведені фокус-групи серед багатодітних матерів підтвердили результати опитування», – інформують у міськраді.

Актуальною також залишається проблема інформування цільової аудиторії про заходи, законодавство, сервіси за допомогою різних каналів комунікації, в тому числі поширення інформації через медіа та соціальні мережі.

«Заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Людмимла Сікайло зазначила, що «необхідно активніше залучати громадські організації до роботи з цільовою аудиторією «багатодітні матері» шляхом підтримки проєктів виконавчими органами Житомирської міської ради, зокрема управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту. А також внести зміни до міської цільової програми на 2020 рік відповідно до отриманих результатів дослідження потреб цільової аудиторії», – пише пресслужба міськради з посиланням на управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

В управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту в коментарі Житомир.info розповіли, що опитування проводилося у соцмережі, а також в установах, де жінки оформляють і отримують соцвиплати.

«Опитування проводилося за рахунок різних джерел: була онлайн-анкета, розміщена, зокрема, на Facebook-сторінці нашого управління, поширювалася вона на сторінку «Матусі й татусі Житомира». Крім того, анкети у паперовому вигляді збиралися в ЦНАПі, в Центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, в управліннях праці та соціального захисту населення – власне, там, звідки жінки отримують соціальні виплати. Загалом було опитано 428 жінок, це складає 24% від загальної кількості багатодітних матерів міста Житомира. Проводилося дослідження у листопаді 2019 року», – поінформували в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту.

Як повідомляв Житомир.info, в середині грудня 2019 року у подружжя Богдана та Анни Бодомер народилася 13-та дитина. Сім’я Бодомерів станом на грудень 2019 року була найбільшою багатодітною родиною у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: багатодітна мати сім'я опитування  
Матеріали по темі