Місто

Інформація Житомирської міськради щодо смерті чоловіка у гідропарку під час Водохреща: реанімаційні заходи були згідно з протоколом

20 January 2020, 16:11

19 січня 2020 року під час проведення масових заходів з відзначення Водохреща у Гідропарку стався прикрий випадок – померла людина поважного віку.

Про це йдеться в інформацію управління охорони здоров'я, яку пообідді 20 січня оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.

«Близько 11:00 чоловікові, який спостерігав за тим, як житомиряни занурюються в крижану воду, раптово стало зле, про що одразу було повідомлено чергових медиків. Встановивши відсутність дихання та пульсу у чоловіка, вони розпочали реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучне дихання, введення адреналіну, які продовжувались до прибуття бригади Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Проте, навіть заходи з відновлення серцевої діяльності за допомогою дефібрилятора, що проводились прибулою бригадою, виявились безрезультатними. Медики боролися за життя чоловіка, але, на превеликий жаль, він помер», - йдеться в офіційному коментарі УОЗ.

За висновками проведеної судово-медичної експертизи смерть чоловіка настала від серцево-судинної недостатності, що виникла внаслідок атеросклеротичної хвороби серця.

У коментарі Житомир.info заступниця мера Марія Місюрова повідомила, що «швидка» їхала на виклик у гідропарк 15 хвилин.

«Всі реанімаційні дії медичні працівники, які були у гідропарку, почали одразу: згідно з протоколом була проведена реанімація. Щодо «швидкої» - то це тільки дефібриляція», - наголосила Марія Місюрова.

Вона також зауважила, що 19 січня в гідропарку з 8:00 до 12:00 до медиків звернулися троє людей, які скаржилися на підвищення артеріального тиску.

Нагадаємо, у гідропарку 19 січня під час відзначення свята Водохреща помер житомирянин 1949 року народження. На час проведення заходів відповідно до рішення, ухваленого на засіданні міськвиконкому 15 січня 2020 року, управління охорони здоров’я міської ради мало забезпечити роботу медичних працівників та звернутися до департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА для чергування автомобіля швидкої та невідкладної медичної допомоги в режимі очікування на базі комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Як повідомляв Житомир.info, з самого ранку 19 січня 2020 року у житомирському гідропарку містяни почали занурюватися у крижану воду не чекаючи офіційного освячення. О 12:30 священники освятили воду в Тетереві й сотні людей прийняли благодатну купіль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Водохреще гідропарк смерть УОЗ Місюрова  
Матеріали по темі