Події

У потязі до Санкт-Петербурга СБУ спіймала житомирянина з контрабандним антикваріатом

20 January 2020, 17:40

Співробітники Служби безпеки України попередили контрабандне переміщення культурних цінностей до Республіки Білорусь.

Про це 20 січня Житомир.info повідомила пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру скуповував у місцевих колекціонерів предмети старовини для подальшого перепродажу за кордон.

«Під час огляду особистих речей контрабандиста, який слідував потягом міжнародного сполучення «Кишинів – Санкт-Петербург», на залізничній станції «Овруч» міжнародного залізничного пункту пропуску «Виступовичі – Словечне» митного посту «Овруч» Київської митниці правоохоронці виявили і вилучили вісім предметів антикваріату – три «Георгіївські» хрести та п’ять срібних і мідних монет Царської Росії», – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Предмети контрабанди направлено на мистецтвознавчу експертизу.

Оборудку задокументовано співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно з митниками та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018 року співробітники Служби безпеки України затримала уродження Житомира, який хотів контрабандою вивезти предмети старовини до Росії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: контрабанда СБУ  
Матеріали по темі