Події

​У поліції уточнили, що знайдені на Мар’янівці у Житомирі небезпечні предмети виявились бойовими гранатами РПГ-26

21 January 2020, 10:24

Небезпечні предмети, які виявили напередодні в одному зі сміттєвих баків на вулиці Фруктовій у Житомирі, виявились бойовими протитанковими гранатами РПГ-26.

Про це вранці 21 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«20 січня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про виявлення на одній з вулиць обласного центра двох гранатометів. На місці події працювали відповідні підрозділи поліції. Нині знахідки, що виявились бойовими гранатами, направлено на експертне дослідження. Розпочато розслідування», - йдеться у повідомленні.

Повідомлення про подію надійшло незадовго до 15:00. Заявник розповів, що у сміттєвому баку на околиці Житомира помітив нестандартний пакунок, а коли розгорнув, виявив гранатомети.

Для перевірки інформації на місце події, до вул. Фруктової, виїхали патрульні, а потім і фахівці вибухотехнічної служби ГУНП та слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції.

«Після огляду знахідок з’ясувалось, що у сміттєвому контейнері лежали дві реактивні протитанкові гранати «РПГ-26». Боєприпаси були вилучені та направлені на відповідне експертне дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», - повідомили в поліції

Водночас поліцейські застерігають громадян: у разі виявлення будь-яких підозрілих предметів у жодному разі не варто їх торкатись, рухати чи переносити. Негайно повідомляйте про знахідки за номером «102». Пам’ятайте, що легковажність у питаннях безпеки – неприпустима.

Як повідомляв Житомир.info, близько 15.00 20 січня чоловік, який шукав металобрухт, натрапив у сміттєвому баку на вулиці Фруктовій на два тубуси, схожі на РПГ. Небезпечні предмети були замотані у зелену тканину. Про знахідку чоловік повідомив поліцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РПГ зброя гранатомет граната Фруктова  
Матеріали по темі