Новини компаній

Як Нова Пошта доставлятиме товар літаком: скільки це коштуватиме і як скористатися цією послугою

24 January 2020, 16:40

ulO_P9y8vdo5_6LKAQ9z1OD_RtR-5zOL_Lyn2I5vjK_qlP5CwLHZMfXD4U2882KtPENCrIUpfJlmdwkolE6XMCdW7n-afiONOldmok-dDfRMOmtvTon5oK7afv4_sCV23r7Rmpsu

Українська корпорація «Нова пошта» пропонує своїм клієнтам нову послугу — авіадоставку посилок у межах України. Тепер кожен може розраховувати на швидку доставку посилки або листа за одну добу зі Сходу на Захід України та навпаки. Якщо встигнути відправлення оформити до 15:00 години у відділенні Маріуполя, то у Львові його можна буде забрати вже після 18:00 години наступного дня. Аналогічна ситуація з відправленням із Запоріжжя до міста Самбір. Доставлення вантажу здійснюється щодня, крім вихідних.

Крім того, кожен користувач послуги авіадоставки від Нової пошти матиме можливість відстежити посилку так само за допомогою трек-номеру в особистому кабінеті.

Коли можна замовляти авіадоставку на Новій Пошті

Замовити доставлення листа чи посилки літаком у межах України можна в будь-який день із понеділка по п’ятницю.

Тестове випробування авіадоставка пройшла в серпні-вересні 2019 року, і вже в жовтні компанія офіційно заявила про нову послугу. Однак спочатку коробки з маркуванням «Нова пошта» мандрували між містами-мільйонниками повітряним транспортом. Першим рейсом був напрямок Київ — Львів, який відбувся 28 серпня. Клієнти отримали свої відправлення того ж дня.

Наразі послуга працює за постійним графіком. Відправити свою посилку можна за відповідним графіком. Щобудня «Нова пошта» надсилає вантажі зі Львову, Дніпра й Запоріжжя до 18:00 год. З інших західних, східних та південних міст — до 15:00 год.

Вантаж у відділення доставляється наступного дня до 18:00 год, звідки отримувач може забрати свою посилку.

У вихідні дні послуга недоступна. Якщо необхідно відправити в суботу, то доставка буде здійснюватися наземним транспортом.

В яких напрямках Нова Пошта пересилає відправлення літаком

Авіадоставка через «Нову пошту» доступна у Львів, Самбір, Мостиську, Червоноград, Кривий Ріг, Новояворівськ, Стрий, Дніпро, Кременчук, Запоріжжя, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Харків, Полтава, Слов’янськ, Маріуполь, Суми, Миколаїв, Херсон та у зворотному напрямку.

Варто також зазначити, що відправляти посилки літаком через «Нову пошту» можна лише із західного міста в східне та навпаки. Не можна замовити рейс із Кременчука в Запоріжжя.

Вартість доставки літаком

unkWQKp_cZb30NX1jiAApIal3syQw7WBwrH9EBft70xlU7Aiuhfc7JTvUHws6ZFmAOb7-Flj9tg3S-gYsuWwagk88fNJOmhMZCGmpAGnEd3OD-lrk33fcBFLx622I9xbxZY_ABvL

Компанія «Нова пошта» за відправлення авіавантажів пропонує використовувати стандартні тарифи з доплатою 30 гривень за кілограм. Така ціна гарантує відправнику, що його посилка надійде до місця призначення наступного дня. Сама «Нова пошта» в разі невиконання цієї умови обіцяє повернути клієнту компенсацію, яка складатиме 100 % вартості всієї послуги.

Для доставки літаком «Нова пошта» затвердила такі розцінки:

  • посилка до пів кілограма — 70 грн;
  • товар до двох кілограмів — 110 грн.

Якщо вантаж має масу до п’яти кілограмів, то необхідно заплатити 200 грн, відправлення вантажу вагою до 10 кг коштуватиме 355 грн. Якщо ви плануєте відправити літаком посилку до 20 кг, доведеться приготувати 665 грн. Найважчий вантаж, що можна відправляти повітряним транспортом не може перевищувати вагу 30 кг. Таке відправлення коштуватиме найдорожче — усього 975 грн.

Як замовити послугу

Щоб замовити послугу авіадоставки від «Нової пошти», необхідно з понеділка до п’ятниці звернутися особисто до оператора найближчого відділення компанії або зробити це через особистий онлайн-кабінет. Послуга розповсюджується лише на посилки до 30 кг.

Під час оформлення такого вантажу необхідно вказати оператору, що ви бажаєте оформити доставлення літаком. Якщо ваша посилка підходить під параметри дозволеного, ви сплачуєте вартість доставлення відповідно до чинних тарифів.

Які умови оформлення доставлення

VqsTsBfl7dw_PKxopLygLbzvfx2kJlgpNqR0a4puRjB7KhPRMP9-udNuOivQGk9NTmXZXr151QN8o-WcObXYxqbnpOo4qa4v7gyt04Mc9eQkuUV5sFD4mrTW4NKlHVtMiCti84Rv

Щоб відправити посилку, бандероль чи лист літаком в інше місто України, необхідно пам’ятати про деякі умови, що діють у межах цієї послуги:

  1. За однією накладною можна відправити вантаж масою до 30 кг.
  2. Довжина відправлення не повинна перевищувати 70 см.
  3. Замовити послугу можна тільки з відділення у відділення в межах України. Доставлення кур’єром не передбачене.
  4. Послуга доступна тільки з понеділка до п’ятниці. Субота й неділя не передбачені умовами.
  5. Оформити замовлення можна з особистого онлайн-кабінету та у відділенні компанії. Зробити це може тільки відправник.
  6. Відправлення передається тільки особисто оператору у відділенні «Нової пошти».

Чи можна відстежити авіавантаж за номером декларації

Для замовників авіадоставлення в плані відстеження вантажу нічого не зміниться. Користувачі можуть відстежити посилку «Нової пошти», що доставляється літаком, у такий же спосіб, як і відправлення наземним транспортом.

Під час оформлення послуги у відділенні оператор видає декларацію з номером, що використовується для відстеження. Тому будь-яку посилку «Нової пошти» можна без проблем відстежити за накладною.

Це можна зробити на офіційному сайті в особистому кабінеті. Однак якщо ви користуєтеся послугами доставлення різних операторів, то краще користуватися сервісом, який без проблем дозволить відслідковувати посилку Нової Пошти, яка пересилається будь-якою транспортною компанією в будь-яке місце світу. Для більшої зручності можна завантажити мобільний додаток Posylka.net і користуватися ним у будь-якому місці.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нова пошта авіадоставка  
Матеріали по темі