Суспільство

Антимонопольний комітет звинуватив 10 найбільших туроператорів України в маніпуляціях з цінами

29 January 2020, 10:12

В діях 10 найбільших туроператорів України виявлено ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції на ринку надання туристичних (туроператорських) послуг.

Про це 28 січня повідомила пресслужба Київського обласного відділення АМКУ.

«Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України провело дослідження щодо дотримання туристичними операторами законодавства про захист економічної конкуренції та/або законодавства про захист від недобросовісної конкуренції під час розміщення ними на власних веб-сайтах інформації про вартість надання туристичного продукту, зокрема із використанням власного валютного курсу туроператора. За результатами проведеного дослідження Відділенням встановлено, що ТОВ «Пегас Туристик» (Pegas Touristik), ТОВ «Тез Тур» (Tez Tour), ТОВ «Джоін Ап!» (Join UP!), ТОВ «Корал Тревел» (Coral Travel), ТОВ «Тревел Профешнл Груп» (TPG), ТОВ «Туристична компанія «Анекс Тур» (Anex Tour), ТОВ «ТТВК» (TUI), ТОВ «Музенідіс тревел Україна» (Mouzenidis Travel), ТОВ «Компас Україна» (Kompas Touroperator), ТОВ «Альф туристичний оператор» (Alf) розміщують на власних веб-сайтах неточну інформацію про вартість надання туристичного продукту. Такі туроператори використовують власний валютний курс та, в окремих випадках, не зазначають вартість надання таких послуг у гривнях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наведені дії містять ознаки порушення, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, а саме: повідомлення вищевказаними туроператорами невизначеному колу осіб неточних відомостей про вартість надання туристичного продукту, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, що може вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) послуг цих суб'єктів господарювання.

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 28 січня 2020 року розпочала розгляд відповідної справи.

Як повідомляв Житомир.info, країни-лідери з приймання туристів з Житомирської області – Єгипет та Турція: у 2017 році Єгипет відвідали 2813 жителів Житомирщини, у 2018 році Єгипет і Туреччину відвідали по 38% усіх туристів області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ туроператор туризм конкуренція  
Матеріали по темі