Суспільство

Чоловік судився більше двох років, щоб викреслити колишнього секретаря міськради з Книги пошани Коростишева

30 January 2020, 15:37

Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов про скасування рішення щодо внесення колишнього депутата, секретаря Коростишівської міської ради до Книги пошани м.Коростишева.

Рішення ухвалене 22 січня 2020 року й оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Коростишівської міської ради «Про відзначення 517-ї річниці першої писемної згадки про місто Коростишів» від 14.09.2016 №219 в частині, якою за активну громадську діяльність, вагомий внесок у розвиток територіальної громади ОСОБА_2 - ветерана праці, депутата п`ятьох скликань Коростишівської міської ради, секретаря ради 1990-1998, 2006-2015 років було внесено до Книги Пошани м. Коростишева», - йдеться у рішенні суду.

Представники міської ради зауважували, що у позивача з громадянкою є особисті неприязні стосунки й це не є законною підставою для скасування рішення виконавчого комітету міської ради, але суд на такі аргументи не зважав. Рішення суду не набрало законної сили, бо впродовж 30 днів можна подати апеляцію.

Скріншоти з рішення Житомирського окружного адмінсуду від 22.01.2020 р.

Зазначимо, що секретарем Коростишівської міської ради до 2015 року була Кропивницька Антоніна Петрівна.

Суди різних інстанцій розглядали цей позов з 2017 року. У своєму прагненні виключити колишнього секретаря міської ради з Книги пошани чоловік дійшов до Верховного суду. 10 січня 2018 року Коростишівський районний суд відмовив у задоволенні позову, 23 квітня цього ж року Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив це рішення без змін. Це рішення чоловік оскаржив до Верховного Суду, який 2 липня 2019 року задовольнив касаційну скаргу: скасував рішення Коростишівського райсуду та постанову апеляційного адмінсуду й направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.


Як повідомляв Житомир.info, існує Книга пошани Житомирської обласної ради, яка, відповідно до положення, є відзнакою і заохоченням для представників місцевого самоврядування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Коростишів Книга пошани  
Матеріали по темі