Суспільство

​За місяць у Житомирській області 8 дітей забрали з сімей через небезпечне ставлення батьків

31 January 2020, 17:11

Працівники ювенальної превенції за місяць склали понад 190 протоколів на батьків за невиконання батьківських обов’язків. 8 дітей забрали з сімей до медичних закладів.

Про це 31 січня на своїй сторінці в мережі Facebook повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

«З початку нового року поліцейські спільно з соціальними працівниками за місцем проживання перевірили понад 360 сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах . З батьками та дітьми проведено профілактичну роботу щодо відповідального батьківства, створення належних умов проживання для дітей, отримання освіти, створення безпечного середовища. Однак окремі батьки не використали можливість виправити ситуацію. За невиконання батьківських обов’язків на таких дорослих складено понад 190 адміністративних протоколів. З сімей, де життя малечі опинилось у небезпеці через ставлення батьків, вилучено 8 дітей до медичних закладів», – йдеться у повідомленні.


У ювенальній превенції Житомир.info уточнили, що час перебування діток у медичних закладах визначають медики та працівники служби у справах дітей.

При перевірці правоохоронці вивчали умови проживання, приділяли увагу тому, які відносини панують у родині, чи є прояви насильства, чи в будинку достатньо продуктів харчування і одягу, чи відвідують діти школи або дитячі садки.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області батьку, який зі злості душив півторарічного сина, повідомили про підозру за суворішою статтею

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діти поліція соцслужби  
Матеріали по темі